Bulvár

Több helyen még mindig harmadfokú riasztás van érvényben a parlagfű miatt

Több helyen még mindig harmadfokú riasztás van érvényben a parlagfű miatt

2012. szeptember 20., csütörtök
Több helyen még mindig harmadfokú riasztás van érvényben a parlagfű miatt

Bár fokozatosan csökken a parlagfű pollenterhelése az országban, több helyen még mindig harmadfokú riasztás van érvényben - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Facebook-oldalán csütörtökön.

Debrecen környékén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti részén a múlt héten még mindig átlagosan 100-200 pollenszemet regisztráltak légköbméterenként, így ezeket a területeket a Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer (PPRR) térképén bordó színnel jelölték, amely harmadfokú riasztást jelent. Emellett a Pécs-Szekszárd-Kecskemét-Miskolc vonaltól délre, valamint Győr környékén illetve a Szigetközben vörös, azaz második fokozatú riasztás van érvényben - írta az ÁNTSZ. Az ország délnyugati tájain, valamint Pest megye északi részén, illetve a Börzsöny és a Cserhát térségében a legalacsonyabb a pollenterhelés, itt most sárga színnel jelölt, figyelmezető jelzés érvényes. Az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) Aerobiológiai Monitorozási Hálózatának adatai azt mutatják, hogy az aszályos időjárás következtében az idei parlagfűszezon visszafogottabb volt a tavalyinál. Az északnyugat felől betörő hidegfront tovább mérsékelte a terhelést. "A pollenszezon azonban még nem ért véget" - hívta fel a figyelmet az ÁNTSZ, megjegyezve, hogy a szárazabb, melegebb napokon országszerte előfordulhat magas, illetve nagyon magas parlagfű-pollenkoncentráció.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.