Rókuson emlékeztek a Horthy családra + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Rókusi templomban szentmisét celebrált Kretovics László a Horthy család tiszteletére, és egy elismerő, köszöntő oklevelet kapott Londonból, Horthy István özvegyétől, a 94 éves Horthy Ilonától.

„Idén Horthy Miklós halálának 55., Horthy István 70. évfordulójára emlékezünk, a Rókusi templomban szentmisét celebrált Kretovics László atya, pápai prelátus a család elhunyt és az élő tagjainak a tiszteletére. Ma Magyarországon négyen élnek: ifj. Horthy István, Horthy Éva, Szabolcs és Csaba. Most érkeztem haza Angliából. Londonban él Horthy Ilona, Horthy István felesége, aki most 94 éves, ő az egyik utolsó élő tanúja a történelemnek, és egy elismerő oklevelet hoztam az atyának tőle” – mondta el portálunknak Zetényi-Csukás Ferenc, a megemlékezés egyik szervezője.

„Vannak országok, akik el akarják hitetni velünk, hogy értéktelenek vagyunk, és nincs helyünk itt, de ez nem igaz, nincs még egy nemzet, aki annyi szentet adott volna Európának mint az Árpád-háziak, és ez így van akkor is, ha egyesek igyekeznek lejáratni őket. Nagy hiba, hogy a történelmet utóbb elferdítik” – utalt prédikációjában a rókusi plébános múltunk tiszteletének a fontosságára.

A szentek példáját említve elmondta azt is, hogy ha jót akarunk, nem a magunk bőrét kell menteni, magunkat szolgáltatni. „Céljaink közt, ahogy a szenteknél, az e világi vágyaink mellet az örökkévalóságnak is meg kell jelennie” – így a plébános, aki beszélt arról is, hogy nemcsak történelemben, hanem a jelenben is jellemző lett országunkban a megosztás, a szembeállítás, ami a keresztény hittel nem fér össze, ekkor a krisztusi szeretet is szenved. Kiemelte, hogy mindenben azt kell keresnünk, észrevennünk, mi a közös bennünk.

no images were found

Előző sztori

Fokozott ellenőrzés Szegeden hétfőtől

Következő sztori

Sakkolimpia: kikapott a férfi csapat, nincs érem