Paralimpia: Szabó Nikolett bronzérmes, Pálos Péter döntős + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 70 kg-os Szabó Nikolett bronzérmet nyert szombaton a londoni paralimpia cselgáncstornáján, míg az asztaliteniszező Pálos Péter döntőbe jutott.

A 33 éves, kétszeres világ- és Európa-bajnok Szabó a nyolc között fehérorosz ellenfelet vert, majd az elődöntőben kikapott orosz riválisától. A bronzmérkőzésen a mexikói Lenia Ruvalcabával szállt szembe, akit két vazaarira kapott ipponnal győzött le. “A fehérorosz stílusa feküdt nekem, aztán az orosz nagyon kellemetlen ellenfél volt, ugyanarra az oldalra dolgozott mint én. A bronzmeccsen a mexikói ellen végig irányítani tudtam, és nagyon örülök, hogy éremmel zártam” – nyilatkozta a 2008-ban Pekingben ötödikként végzett, látássérült dzsúdós a 33 fős magyar küldöttség második dobogós helyét szerezte meg Londonban: csütörtökön Sors Tamás aranyat nyert a 100 méteres pillangóúszásban.

Az asztaliteniszező Pálos Péter (11-es kategória) az elődöntőjében legyőzte a francia Pascal Pereira-Lealt, ezzel bejutott a hétfő délelőtti fináléba, ahol a dél-koreai Szon Bjeong Dzsun lesz az ellenfele. A sportág 8-as kategóriájában szereplő Csonka András, illetve Berecki Dezső (10) egyaránt búcsúzott a negyeddöntőben.

Az úszóknál a 200 gyors döntőjében Kézdi Réka a nyolcadik helyen végzett, míg Illés Fanni kilencedikként zárt 400 gyorson, Csúri Ferenc pedig 18. lett 100 mellen. Az evezős Lengyel Mónika ötödik lett reményfutamában, így vasárnap a B döntőben szerepel.

A 33 fős magyar küldöttség egyetlen kerekesszékes teniszezője, Farkas László első meccsén legyőzte a lengyel Kamil Fabisiakot, ezzel bejutott a 32 közé.

no images were found

Előző sztori

Sakkolimpia: Lékó remizett, Papp Petra nyert

Következő sztori

Kézilabda: nem bírt a gátlástalan francia bírókkal a Pick