Közélet

Nem mentették meg a Hey-Hót

Nem mentették meg a Hey-Hót

2012. szeptember 4., kedd
Nem mentették meg a Hey-Hót

A második csődegyezségi tárgyalás sem járt sikerrel a múlt héten, így felszámolják az érsekhalmi székhelyű Első Magyar Gyümölcsfeldolgozó és Gyümölcslégyártó Zrt.-t - értesült a Napi Gazdaság.

A lap keddi számában azt írta: a kérelmet már beadták a Kecskeméti Törvényszékre, a felszámolási eljárás azonban egyelőre nem indult el. A Hey-Ho gyümölcsleveket gyártó vállalat 1,7 milliárd forinttal tartozott a bankoknak és pénzügyi szolgáltatóknak, dolgozókkal és beszállítókkal szembeni, nem biztosított követelésállománya elérte az 1,9 milliárd forintot - nyilatkozta a lapnak

Horváth Roland

, a település polgármestere. Mivel a dolgozók hónapok óta nem kapták meg a fizetésüket, az önkormányzat is beadott egy felszámolási kérelmet, hogy legalább a Bérgarancia Alapból az elmaradás egy részét megkaphassa az a 38 család, amely cégnél dolgozott. Az önkormányzat is nehéz helyzetbe került, költségvetése 40 százalékát adta a vállalat által befizetett iparűzési adó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.