Közélet

Munkacsoport a családon belüli erőszak ellen

Munkacsoport a családon belüli erőszak ellen

2012. szeptember 22., szombat
Munkacsoport a családon belüli erőszak ellen

Megalakult a párkapcsolati erőszak büntetőjogi meghatározásával foglalkozó munkacsoport pénteken az Emberi Erőforrások Minisztériumában.

Balog Zoltán

miniszter a testület alakuló ülése után tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, széles társadalmi vita után decemberre elkészülhet az áldozatok érdekét szolgáló törvényjavaslat. A tárca vezetője elmondta, a bizottság első ülésén a belügyi és az igazságügyi tárca, az emberi erőforrások minisztériuma, az Országos Bírósági Hivatal, a rendőrség, az alapvető jogok biztosának képviselői, valamint

Halász Pálma

, a népi kezdeményezés elindítója vett részt. Az önálló büntetőjogi tényállás meghatározásával kapcsolatban Balog Zoltán ugyanakkor jelezte, egyelőre még nem dőlt el, hogy a kifejezés "családon belüli", "kapcsolati", "együtt élők közötti", vagy - angolból átvéve - "otthoni" erőszak legyen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.