Sport

Labdarúgás: készül a Vásárhely a Makó fogadására

Labdarúgás: készül a Vásárhely a Makó fogadására

2012. szeptember 1., szombat
Labdarúgás: készül a Vásárhely a Makó fogadására

Az NB III-as labdarúgó bajnokság elmúlt heti fordulójában nemcsak három pontot, de három játékost is vesztett a Hódmezővásárhelyi FC csapata Dunaharasztiban. A héten megtartott fegyelmi tárgyaláson Kovács Krisztián kapus és Kökény Tamás két-két, míg Varga Levente egy mérkőzésre szóló eltíltást kapott, így ők nem léphetnek pályára a vasárnap délután fél ötkor kezdődő a Makó FC elleni megyei rangadón.

Van tehát gondja

Szűcs Róbertnek

, a vásárhelyiek edzőjének, akivel a megyei rangadó előtti utolsó edzést követően beszélgettünk. "Egy Vásárhely-Makó összecsapást mindig nagy várakozás előzi meg, így van ez most is. A játékosok, a vezetők és reményeim szerint a szurkolók is nagyon várják már az összecsapást. Csapatomról mindenképpen szeretném elmondani, hogy Dunaharasztiban már nagyon jól működött a védekezésünk, amire lehet építeni a folytatásban is. Vasárnap délután azonban hazai pályán játszunk majd és ez alapvetően más felfogású játékot követel tőlünk. Nagy hangsúlyt kell fektetnünk a támadásokra, mert csak így érhetjük el nem titkolt célunkat, azt, hogy megszerezzük idei első győzelmünket. Sajnos az elmúlt heti kiállítások miatt jelentősen váltotatni kényszerülök a hadrendünkön. Jelenleg nagy gond, hogy a legrutinosabb játékosunk, a csapatkapitány

Kovács Krisztián

kapus és a legmagasabb emberünk,

Kökény Tamás

játékával nem számolhatok. Kapusunkat a nagyon tehetséges, saját nevelésű, korosztályos válogatottban is megfordult

Gábor Viktor

feladata lesz pótolni, míg a jól fejelő makói játékosok semlegesítését a csapat csak egymást segítve oldhatja meg. Az ellenfélnél jónéhány NB II-es rutinnal rendelkező labdarúgó is pályára lép majd, ezért nekünk rendkívül taktikus, de egyben gyors játékot kell ellenük játszanunk. Most minden pályára lépö játékosomnak maximális tudását kell bemutatni annak érdekében, hogy itthon tartsuk a három pontot. Nagyon bízom a játékosaimban, hiszen egy rendkívül fiatal, tehetséges focistákból álló és reményeim szerint az utolsó pillanatig küzdő HFC-t láthatnak majd a mérkőzésre kilátogató nézők" - fejezte be Szűcs Róbert. A kezdő tizenegy várhatóan a következő lesz: Gábor V. - Juhász I.S., Antal K., Boros, Marton B. - Hanyecz B., Hanyecz H., Kimaj, Gazsó - Varga M., Harangozó. A cserepadon Nagyistván (kapus) mellett Kovács V., Mucsi D., Gajda J., Szabó M. és Rácz L. ül majd. "Nem számítok könnyű mérkőzésre, hiszen mindkét csapat azért verseng, hogy odaérjen az 1.6. hely valamelyikére, ami a bennmaradást jelentené az NB III-ban - legalábbis mi így vágtunk neki a bajnokságnak, nyilván a vásárhelyieknél is ez a cél. Részünkről az 1. fordulóban a nagykőrösi döntetlen még elment, ám a legutóbbi, Vecsés elleni hazai iksszel nem kalkuláltunk. Mindezek miatt most még fontosabb a három pont begyűjtése - nem vár ránk egyszerű feladat. De bízom benne, hogy egyszer végre már nekünk is kijön a lépés, és meg tudjuk fogni a vásárhelyieket.

Czibere Adrián

sérült, rá biztosan nem számíthatok a megyei rangadón, ellenben ifjabb

Csák Zoltán

felépült, így ő is bevethető lesz" - közölte portálunkkal előzetesen

Bány Tamás

, a Makó trénere. A Makó tervezett kezdő tizenegye: Czirbus - Rakonczai, Horváth G., Gellér, Zámbori, Kulacsik, Puskás, Magyar, Horváth K., Bánóczki, Erős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.