Sport

Labdarúgás: idegenben verte a Kistelek az UTC-t

Labdarúgás: idegenben verte a Kistelek az UTC-t

2012. szeptember 1., szombat
Labdarúgás: idegenben verte a Kistelek az UTC-t

A két vereséggel rajtoló kistelekiek a harmadik játéknapon megszerezték első győzelmüket, az újszegediek viszont maradtak egypontosok. Szél Róbert mesterhármasa döntött.

A Tápé és a Nagymágocs ellen is vereséget szenvedett a megyei I. osztály eddigi fordulóiban a 2011-es bajnok Kistelek, ám harmadik nekifutásra összejött számukra a diadal. Ebben hatalmas szerepe volt a 32 esztendős, több játékostársával (és

Hódi Mihály

vezetőedzővel együtt) nyáron Balástyáról szerződtetett

Szél Róbertnek

, aki klasszikus mesterhármast jegyzett az Ujszegedi TC otthonában. Ami a hazaiakat illeti, a HFC II. elleni iksz és a Tápé elleni zakó birtokában az UTC is csak egyetlen ponttal várta a derbit, égetően szüksége lett volna tehát arra, hogy nyerjen.

Drágity Dusán

két lövése jelezte a mérkőzés első harmadában ennek a szándéknak a komolyságát, ám a vendégek portása mindkettőt hatástalanította. A 36. és a 42. percben aztán két hatalmasat hibázott az újszegediek hátsó alakzata, a rövid felszabadítások után kialakult ziccereket Szél pedig köszönte szépen, s gólra is váltotta; 0-2. Az újszegedi kapuban debütáló (Kiszomborról érkezett)

Flórián Sándor

- aki egyébként nem védett rosszul - nem tehetett semmit, kiszolgáltatott volt ezekben a szituációkban (

Béry István

egyébként ezúttal munkahelyi elfoglaltsága miatt hiányzott). A kisteleki támadó a 74. percben döntötte el végleg a derbit, mikor saját maga és csapata harmadik találatát jegyezte. Négy minutummal később ugyan összejött a szépítés (egy öngóllal) a Pálfy-legénységnek, ám a vendéglátók aztán hiába zakatoltak az utolsó szűk negyedórában, s hiába futballoztak akkor már sokkal jobban, mint előtte, nem sikerült pontot menteniük. A 84. percben még egy kiállítás is sújtotta őket:

Bokányi Ádámot

szövegelésért küldte zuhanyozni a bíró. A látogatók nem adták ki kezükből az előnyt, s 3-1-es sikerükkel immár nem nyeretlenek a bajnokságban. A folytatásban a Kisteleki TE szeptember 9-én (vasárnap) 16.30-kor az újonc FK 1899 Szegedet fogadja, míg az Ujszegedi TC sorozatban negyedszer is hazai környezetben lép pályára, szeptember 8-án (szombaton) 16.30-kor a Nagymágocs lesz az ellenfél.

A megyei I. osztály 3. fordulójában:

Ujszegedi TC - Kisteleki TE 1-3 (0-2).

Újszeged, Kertész utca, 100 néző, vezette: Bánáthy János (Török Sándor, Ujhelyi Péter).

UTC:

Flórián - Péczely, Farkas Sz. (Ördögh 75'), Szántó, Drágity, Bokányi, Tombácz, Gonda (Szűcs 46'), Kovács (Joó 77'), Papdi (Molnár 87'), Tari (Gajdacsi 55'). Vezetőedző: Pálfy Zoltán.

Kistelek:

Csanádi - Piacsek, Gera, Tóth (Kailinger 85'), Farkas, Zámbori, Zuh (Vámos 71'), Rostás, Kispál, Bárkányi, Szél (Batancs 89'). Vezetőedző: Hódi Mihály.

Gólszerző:

Piacsek M. (öngól 78'), illetve Szél R. 3 (36', 42', 74')

Kiállítva:

Bokányi Á. (84') Pálfy Zoltán:

"Sajnos gyengék voltunk fejben, nem koncentráltunk, a semmiből kaptunk gólokat, az adódó lehetőségeket pedig nem használtuk ki, ennek kizárólag vereség lehet a vége. Csak 0-3 után futballoztunk úgy, ahogy az első perctől kezdve kellett volna."

Hódi Mihály:

"Borzasztóan nagy akarással, lelkesedéssel és taktikus játékkal megérdemelten hoztuk el a három pontot a Kertész utcából."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.