Sport

Labdarúgás: gól nélkül az FK és a Mágocs

Labdarúgás: gól nélkül az FK és a Mágocs

2012. szeptember 23., vasárnap
Labdarúgás: gól nélkül az FK és a Mágocs

Küzdelmes, színvonalas, izgalmas meccset vívott szombat este az FK 1899 Szeged és a Nagymágocs, csak a gól hiányzott ahhoz, hogy igazán jól szórakozzanak a nézők.

Ismét újabb hazai mérkőzés várt az FK 1899 Szeged együttesére. A hosszúra nyúlt hazai veretlenségi sorozat megszakadása után javítani akartak a kék-fekete legények a Nagymágocs ellen a megyei I. osztály 6. fordulójának szombat esti, villanyfényes derbijén. Így is indították a találkozót. Azonban hamar változtatni kényszerült a

Hüvös Gábort

távollétében helyettesítő

Lednitzky András

. Már a tizedik percben kényszerű cserét kellett végrehajtania, mert

Dóra János

megsérült. Az FK gólfelelősét

Holecska

váltotta, aki kitűnő helyettesnek bizonyult. Végigbrusztolta a mérkőzést, többször került helyzetbe. Akár gólt is szerezhetett volna, azonban a 23. percben csupán centikkel maradt le

Kálmán L.

beadásáról, majd

Simon

ívelésébe fejelt bele, amit

Kovács

védett. A vendégek sem maradtak adósak. Masszív csapat benyomását mutatták a találkozó egésze alatt. Első félidőben előbb

Szepesi

futott el a bal szélen, de beadását nem követték csapattársai. Később pedig

Markovics I.

szánta el magát lövésre. Az egyre jobban magukra találó nagymágocsiak a 34. percben emberelőnybe kerültek.

Kócsó

játékvezető egy hátulról történő becsúszás miatt piros lapot mutatott fel

Csukának

, aki számára ezzel befejeződött a mérkőzés. Nem úgy társainak! Ők innentől kezdve egy emberként küzdve kezdtek el játszani. Az első játékrész további periódusában a kapujuk elő szorították a vendégeket. Helyzetig is eljutottak,

Herczeg

18 méterről elvégzett szabadrúgását a kapus ütötte a kapufa fölé. Fordulás után is megmaradt a kék-feketék lendülete. Simon ballal adott le lövést. Ez felébresztette a Plenter-tanítványokat. Tízperces offenzívát indítottak.

Török

, Markovics I. és Szepesi révén akár háromszor is megzörgethették volna a szegedi hálót. Azonban

Brunczvikon

nem sikerült kifogniuk. A hazaiak "egyese" minden alkalommal bravúrral őrizte meg kapuja "ártatlanságát". A második félidő középső részében, jó húsz percig jobbára a középpályán folyt a játék. Ebben az időben nemigen forogtak veszélyben a kapuk. Egyedül egy remek Holecska - Dedovics kényszerítőt lehetett feljegyezni. A mérkőzés utolsó tíz percében mindkét alakulat nyílt sisakkal támadott. Érezték, hogy amelyik csapat gólt szerez, az három ponttal gazdagabban fejezi be a találkozót. A végére mindkét oldalon adódott gólszerzési lehetőség, azonban sem Herczeg, sem Török nem tudott a kapuba találni. Maradt a gól nélküli eldöntetlen végeredmény. Kifejezetten jó iramú és színvonalú mérkőzést játszottak a felek. Az FK megkezdte kapaszkodását a biztos bennmaradást érő helyek felé, a Nagymágocs pedig stabilizálta középmezőnyben elfoglalt pozícióját.

A megyei I. osztály 6. fordulójában:

FK 1899 Szeged - Nagymágocs 0-0.

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfű, 100 néző. Vezette: Kócsó.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Simon, Dóra T., Gonda, Lajkó, Gyurkovics, Csuka, Nagy V. (Dedovics 35'), Kálmán L., Herczeg, Dóra J. (Holecska 10', Ács 86'). Megbízott edző: Lednitzky András.

Nagymágocs:

Kovács - Sándor L., Takács B. (Takács Á. 23'), Kerekes, Makai, Marsovszki, Szepesi (Paczuk 86'), Markovics I., Markovics N., Török, Fejes. Edző: Plenter Ferenc.

Sárga lap:

Nagy V., Herczeg, illetve Kerekes, Török

Kiállítva:

Csuka

Jók:

mindenki, illetve Kovács, Kerekes, Markovics I. Lednizky András:

"Igazi csapatmunka volt, küzdelmük három pontot érdemelt volna".

Plenter Ferenc:

"Jó iramú és izgalmas mérkőzésen a helyzetkihasználással mindkét csapat hadilábon állt. Viszont mérkőzést csak gólokkal lehet nyerni."

Ifjúsági mérkőzésen:

SZEOL SC-FK 1899 Szeged - Nagymágocs 1-4. Ggólszerzők: Németh, illetve Rácz (2), Farkas, Deák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.