Kultúra

Kovács Péter grafikusművész alkotásai az Alföldi Galériában

Kovács Péter grafikusművész alkotásai az Alföldi Galériában

2012. szeptember 24., hétfő
Kovács Péter grafikusművész alkotásai az Alföldi Galériában

A Vásárhelyi Őszi Tárlat hagyományaihoz híven az idén is önálló kiállítással jelentkezik az elmúlt év Tornyai-plakettes művésze az Alföldi Galériában. Kovács Péter Munkácsy és Kossuth-díjas festő- és grafikusművész alkotásait október 7-étől, az 59. Őszi Tárlat megnyitóját követően tekintheti meg a nagyközönség.

Kovács Péter

1943-ban Budapesten született. Művészeti tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő szakán 1964 és 1970 között végezte, mesterei

Fónyi Géza

és

Barcsay Jenő

voltak. 1968-ban tanári diplomát szerzett, majd művészképzésben vett részt. 1970 óta folyamatosan szerepel hazai és külföldi csoportos, illetve egyéni kiállításokon. Számos kiállítási és pályázati díjban részesült itthon és külföldön. Művei megtalálhatók hazai és külföldi múzeumokban, intézményekben, köz- és magángyűjteményekben, magántulajdonban. Festő-grafikusi tevékenysége mellett - annak részeként - közel harminc gyermekkönyv és több felnőtteknek szóló kiadvány illusztrációját készítette el. 1971-től 1974-ig Derkovits ösztöndíjat kapott, majd több hazai, illetve külföldi ösztöndíjat nyert el. 1985-ben Munkácsy-díjban, 2000-ben a Magyar Köztársaság Kiváló művésze kitüntetésben, 2008-ban Kossuth-díjban részesült. Alkotásait Pet’R szignóval látja el. Az Alföldi Galériában megrendezésre kerülő kiállításon több mint húsz, az elmúlt években készült, köztük néhány nagyméretű alkotásával képviselteti magát Kovács Péter, az 58. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíjas művésze.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.