Sport

Kosárlabda: fáradtan is nagyot csatázott a Szedeák

Kosárlabda: fáradtan is nagyot csatázott a Szedeák

2012. szeptember 22., szombat
Kosárlabda: fáradtan is nagyot csatázott a Szedeák

Péntek estét követően szombaton kora délután ismét összemérte erejét a Naturtex-SZTE-Szedeák és a román bajnokság ezüstérmese, a BC Temesvár. A hazaiak most az előző napinál simábban nyertek a fáradt, tartalékos, de jól küzdő szegediek ellen.

A vártnál sokkal keményebb csatára kényszerítették a három amerikai és három szerb légióssal felálló BC Temesvárt a mieink az első napon, hiszen amint arról beszámoltunk, a hazaiak mindössze 13 ponttal,

87-74-re tudtak nyerni

úgy, hogy a második félidőt 40-40-es döntetlenre hozták ki a szegediek. Tették mindezt úgy, hogy

Nebojsa Dukic

és

Kevin Sims

személyében csak két külföldit szerepeltettek, lévén, hogy az új amerikai hátvéd,

Anthony Gurley

csak jövő kedden érkezik meg, ráadásul a beteg

Tanács Attila

nem is tartott társaival a túrára. A Tisza-partiak szerb erőcsatára

(képünkön fehér mezben)

egyébként egészen extra produkcióval rukkolt elő, hiszen 21 pontot - közte öt triplát - hintett. A szombati találkozó előtt az lehetett a legnagyobb kérdés, mennyit vett ki

Molnár József

legényeiből az Eurochallenge-induló román sztáregyüttes elleni szenzációs helytállás. Nos, mint kiderült, sokat, hiszen a hazaiak ezúttal simábban, 25 ponttal verték meg ellenfelüket. Ugyanakkor a Szedeáknak egyáltalán nincs miért búslakodnia, hiszen jelen állapotában és ebben az összetételben dicséretre méltó teljesítménnyel zárta a péntek-szombati kirándulást. Előremutató, hogy a második összecsapáson rendkívül sok lehetőséget kaptak a padról beszálló fiatalok, akik bizonyították, lehet rájuk számítani és építeni az október első hétvégéjén startoló bajnoki szezonban. A Naturtex-SZTE-Szedeák legközelebb szeptember 29-én (szombaton) 17 órakor vív edzőmeccset, mikor a szerb második ligás KK Spartak Szabadka látogat az újszegedi sportcsarnokba.

Felkészülési kosárlabda-mérkőzésen:

BC Temesvár (romániai) - Naturtex-SZTE-Szedeák 77-52 (25-13, 12-6, 19-16, 23-17).

Szeged:

Sims 9/3, Vida 3, Kiss Zs. 3/3, Dukic 13/3, Csorvási M. 9. Cserék: Csorvási L., Jakab 6/6, Hájer 6, Wirth 3, Varga D. Vezetőedző: Molnár József.

A Temesvár legjobb dobói:

Johnson 16, Popescu 11, Jovanovic és Paltinisanu 9-9. Molnár József:

"Pénteken egészen kiválóan, 62,5 százalékkal dobták a középtávolikat a temesváriak, s megbeszéltük, hogy ezt megpróbáljuk 50 alá tolni. Az volt a tervünk, hogy sok rossz dobásra kényszerítjük őket, ám ez nem sikerült, hiszen ma is 62 százalékkal találtak, tekintve, hogy védekezésben vagy nem voltunk ott, vagy nem értünk időben oda, így sok könnyű kosarat érhettek el. Ráadásul míg tegnap 50, ma 35 százalékkal dobtuk a kétpontosokat, a visszaesés pedig elsősorban azért következett be, mert elpuskáztunk tíz tiszta ziccert. Ez azonnal meg is magyarázza, miért lett nagyobb a különbség a két együttes között. A lepattanócsatát is ki akartuk hozni egálra, de ma is alulmaradtunk 40-27-re. Fáradtabban, tompábban, koncentráció nélkül kosárlabdáztunk, látszott, hogy belőlünk vett ki többet az első mérkőzés. Nem pörögtünk ugyanazon a fordulatszámon, mint pénteken. Összességében azonban egyértelműen pozitív a hétvége összképe: számos kérdésemre választ kaptam ezen a túrán, a védekezésünk egyértelműen agresszívebbé vált, s a támadójátékaink precízebb és pontosabb végrehajtásában is sikerült előrelépnünk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.