Kézilabda: a Pick az esélyesebb a zágrábi BL-nyitányon

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombat délután kezdi idei Bajnokok Ligája szereplését a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata Zágrábban, ahol a meggyengült hazaiakkal szemben Vadkertiék az esélyesebbek.

A bajnokságban – jóllehet, könnyű ellenfelekkel szemben – nagyon magabiztosan szárnyal a nyáron megerősödött Pick Szeged, azonban szeptember végével már kezdődik a komolyabb mérkőzések időszaka. A szombati BL-rajtot követően októberben még három nemzetközi összecsapás – Schaffhausen, Füchse Berlin, Dinamo Minszk – vár Skaliczki László gárdájára, ami november második felében két, Barcelona elleni találkozóval folytatódik, s a Zágráb elleni december 1-jei találkozóval zárul a BL-ősz. Ezzel párhuzamosan a bajnokságban is erősebb ellenfelek következnek már mint az első fordulókban, sorrendben az FTC, a Balatonfüred és a Csurgó lesz a vetélytárs, majd október 27-én a Pick Szeged – Veszprém BL-szintű összecsapás jelenti a csúcspontot.

Zubai Szabolcsék csütörtök reggel indultak el a zágrábi túrára. A horvátoknál komoly nevek – Ivano Balic, Marko Kopljar, Jakov Gojun, Manuel Strlek – távoztak a nyáron, s a fiatalokkal feltöltött klubnál idén nem is cél a továbbjutás a BL-csoportból. Ettől függetlenül azonban igyekeznek minél jobb eredményt elérni, s a szurkolókat olyan akciókkal megtartani, hogy például az összes hazai BL-meccsre ingyenes belépést biztosítanak – nem lesz ez másképp szombaton sem. A klub vezetőedzője – egyben horvát szövetségi kapitány -, a korábban Veszprémben is játszott Slavko Goluza a Picket tartja esélyesebbnek, elsősorban a Tisza-partiak villámgyors, életveszélyes szélsőjátékától tart – való igaz, Rajko Prodanovic és Vadkerti Attila már számtalanszor, a nyáron igazolt, s azóta honosított Kekezovity Marinkó pedig az elmúlt bajnoki fordulókban bizonyították, hogy nagyon gólerős kézilabdázók.

A Picknek egyébként ez a hetedik találkozója lesz a zágrábiakkal az európai topsorozatban, az eddigi mérleg szegedi szempontból 1 győzelem, 2 döntetlen és 3 vereség. Ezek közül a drukkereknek talán a legemlékezetesebb az első, 1997 januári, akkor még Badel Zagreb elleni találkozó lehet, ahol több mint 10 ezer szurkoló előtt, idegenben vívott 29-29-re végződő nagy csatát a két gárda – amint arról a klub honlapja megemlékezik.

A Pick zágrábi BL-nyitányát szombaton 18.30-tól rendezik a horvát fővárosbeli Jégcsarnokban.

Előző sztori

Kémikusok, csillagparti, helyszínelők – jön a Kutatók Éjszakája

Következő sztori

A magyar-román határon fogták el a tolvajokat