Kevesebb mint tíz álláshely szűnt meg az idén Vásárhelyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kevesebb mint tíz önkormányzati álláshely szűnt meg az idén Hódmezővásárhelyen – közölte az önkormányzat sajtóreferense pénteken az MTI-vel; Göbl Vilmos ezzel a Népszava azon állítást cáfolta, amely szerint közmunkásokra cserélik az alkalmazottakat az alföldi településen.

A cikk szerint a pénzszűkében lévő város több önkormányzati intézményénél elbocsátják az alkalmazottakat, feladataikat pedig közmunkásokkal végeztetik el.

Göbl Vilmos közleménye szerint “Nyakó Istvánnak és a Népszavának köszönhetően hazugságok lepték el a teljes magyar sajtót arról, hogy a hódmezővásárhelyi önkormányzat közmunkásokra cseréli a közalkalmazottait”.

A sajtóreferens azt írta, hogy az önkormányzat az idén a közel 2300 önkormányzati alkalmazotti létszámából összesen 9,5 álláshely megszűntetéséről döntött, amit az adott oktatási intézmény kezdeményezett a gyermeklétszám csökkenése miatti kihasználatlanság okán. A város az év hátralévő részében további – főként jelentősebb – létszámcsökkentést nem tervez – tette hozzá.

Göbl Vilmos szerint a szocialista “Nyakó István és a Népszava hazugsága” azért is megdöbbentő, mert a közfoglalkoztatottak alkalmazása után járó állami támogatás feltétele, hogy a közfoglalkoztató az adott munkakörben a megelőző három hónapban ne mondjon fel dolgozónak.

A sajtóreferens közlése szerint a valótlan tények állítása és azok híresztelése miatt az önkormányzat megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Előző sztori

A hét játékosa a SZEOL SC-ben: Kiss Roland

Default thumbnail
Következő sztori

A Spar is elfogadja az Erzsébet-utalványt

Legutóbbi hasonló cikkek