Sport

Kajak-kenu: olimpiai reménységek versenyeznek a Maty-éren

Kajak-kenu: olimpiai reménységek versenyeznek a Maty-éren

2012. szeptember 10., hétfő
Kajak-kenu: olimpiai reménységek versenyeznek a Maty-éren

Szeptember 14-16. között a szegedi Maty-ér ad otthont az idei EORV-nek, vagyis az Olimpiai Reménységek Versenyének. Az eseményre rekordszámú nevezés érkezett: 28 ország kajakosai és kenusai szállnak majd vízre.

Ha Szeged, akkor kajak-kenu. És ha kajak-kenu, akkor senki sem akar ki- vagy éppen lemaradni, így nem véletlen, hogy 28 ország legjobb ifjúsági kajakosai és kenusai adták le jelentkezésüket az idei EORV-re. Rekordnevezés érkezett, és nem csak Európából, de Ausztráliából, az Egyesült Államokból és Kanadából is jönnek a 15-16-17 évesek, akik számára már az is hatalmas megtiszteltetés, hogy a sportág Mekkájában, a Maty-éren versenyezhetnek. "Az EORV versenyek lengyel-cseh-szlovák-magyar egyezségből jöttek létre. Több mint egy évtizede rotációban rendezzük meg ezt a viadalt, ránk mindig az olimpiai év jut, vagyis az az esztendő, amely eleve kiemelt jelentőséggel bír" – mondta

Vékássy Bálint

, a szövetség szervezési igazgatója. "Tavaly a lengyeleknél húsz ország nevezett, ezúttal huszonnyolcan jelentkeztek, ami rekord a verseny történetében. Hogy minek köszönhető? Nagyon népszerű Szeged, szívesen jönnek ide versenyezni a kajakosok, a kenusok, és nyilván most nem lesz tízezres tömeg, mint egy felnőtt világbajnokságon, mégis különleges a hangulata, az atmoszférája az eseménynek." A magyar csapat közel 100 fővel vesz részt a versenyen, és a magyar kajak-kenu sport hagyományai alapján éremesővel kényeztethetnek el bennünket fiataljaink. A programban már pár éve jelen van a 200 méter is, így a rendezvény három napossá nőtte ki magát, ennek megfelelően pénteken 1000 méteren, szombaton 500 méteren, míg vasárnap 200 méteren avatnak majd győzteseket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.