/

Három embercsempész és huszonkilenc határsértő kedd reggel

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Három embercsempészt és huszonkilenc határsértőt fogtak el Csongrád megye déli részén keddre virradóra a rendőrök; az illegális migránsok közül tizenhatan fiatalkorúnak vallják magukat, a életkorukat orvosi vizsgálat tisztázza majd – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Jászai Linda elmondta, éjfél körül összesen tizenöt afgán, pakisztáni és bangladesi állampolgárt tartóztattak föl Szeged és Mórahalom belterületén a rendőrök. Közülük heten már korábban is átlépték illegálisan a magyar határt, ezért ellenük büntetőeljárás indul.

Hajnali egykor Tiszasziget külterületén a stabil hőkamera segítségével fedeztek föl egy kisebb csoportot. Mint kiderült, az öt afgán és három pakisztáni állampolgárt három szerbiai férfi vezette, ellenük embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás – közölte a hadnagy.

Kora reggelre pedig az ásotthalmi olajgyűjtő telepnél állítottak elő a rendőrök hat afgán férfit. Ők – ahogy a korábban elfogottak közül jó néhányan – fiatalkorúnak vallották magukat, ezért életkorukat orvosi vizsgálat állapítja majd meg – tudatta a szóvivő.

Előző sztori

Hazánk legmodernebb sebészeti központja lesz a szegedi

Következő sztori

Elfogták a kisteleki rendőrök a kábítószerrel visszaélőket