Sport

Futsal: UTC-s újoncparádé Veszprémben

Futsal: UTC-s újoncparádé Veszprémben

2012. szeptember 10., hétfő
Futsal: UTC-s újoncparádé Veszprémben

Magabiztos játékkal, az újoncok parádéjával sima győzelmet aratott az UTC a Veszprém otthonában hétfő este, az NB I harmadik fordulójában.

Kiegyenlítetten indult a mérkőzés, a fiatalokból és nagyon rutinos játékosokból álló vendégek több veszélyes akciót is vezettek az UTC kapujára, de átlövéseiket rendre hárította a remek napot kifogó

Tombácz Róbert

. Az UTC sem maradt adós a helyzetekkel, s az első félidő felénél csaknem meg is szerezték a vezetést, ám a gólt nem adta meg a játékvezető egy lökés miatt. Ami késik azonban nem műlik, a nyáron igazolt

Domonkos Ferenc

egy veszélyes hazai akció után szerzett labdát, s a kontra végén a sérüléséből felépült

Hernády Márk

asszisztálásával megszerezte a vezetést az UTC-nek (0-1). Felpörgött a meccs, s ez a vendégeknek kedvezett, akiknél két újonc is debütált

Takács Renátó

és

Polczer Norbert

személyében. Épp e duó összjátéka eredményezte a második találatot, Takács passzolta a kapuba Polczer labdáját a 15. percben (0-2). Megfogta a két gól a bakonyiakat, fölénybe került az UTC, s növelte előnyét is rövidesen egy, a hazaiak szempontjából peches góllal:

Trucz Zsolt

óriási lökete a kapuvasról ez egyébként remekül védő

Sárdi Máté

kapus hátára, majd onnan a gólvonal mögé pattant (0-3). A szünet jól is jött a hazaiaknak aztán, szemmel láthatóan nem találták az újszegediek játékának ellenszerét. Hegyesi Zsolt és Hernády visszatérésére nagy szüksége volt a csapatnak ezt is igazolta, hogy a második félidő elején épp a bajai légiós készített elő Domonkosnak, aki duplázásával már a negyedik UTC-gólt szerezte (0-4). Ekkor már eldőlni látszott a mérkőzés, ám a Veszprém az első két fordulóban igazolta, nem szabad őket leírni, a MAFC ellen épp négygólos hátárnyból álltak fel kevesebb mint 10 perc alatt. Most azonban erre nem került sor. Az UTC nagyon taktikusan tartotta, járatta a labdát, védekezésben pedig rendre jó ütemben sikerült zárni a lövések előtt. A félidő derekán aztán végképp eldőlt minden: a két bajai ismét igazolta klasszisát és egy remek kontra végén Trucz ezúttal már nem a kapufa és a kapus háta segítségével, hanem tisztán lőhetett gólt (0-5). A csapat és az újonnan igazolt játékosok teljesítményére Polczer Norbert tehette volna fel a koronát, ám rendkívül pechesen saját labdáját állította meg becsúszva a gólvonal előtt az utolsó pillanatokban. Elkeseredésre azonban semmi oka az SZTE EHÖK SE-től igazolt, egy gólpasszt máris jegyző, fiatal és gólerős futsaltehetségnek, hétfői teljesítménye alapján Brinszky Adrián bizton számíthat rá az elkövetkezendőkben. Az UTC 5-0-s idegenbeli győzelme kétségkívül csillagos ötöst érdemlő teljesítmény, amely ráadásul azt is jelenti, hogy - mivel a bajnok Rába ETO szabadnapos a fordulóban - így a csapat a parázs, gólzáporos meccsen ugyancsak diadalmaskodó Aramissal együtt előrébb lépett a tabellán, s jelenleg a budaörsiek mögött a 2. helyet foglalja el. Hogy ez így marad-e, az a következő mérkőzéstől is függ, amikor a Brinszky-legénység a Gödöllői Bikákkal megerősített Vasas együttesét látja vendégül az újszegedi sportcsarnokban, szeptember 17-én, hétfőn, este 19 órától.

Férfi futsal NB I 3. forduló:

1. FC Veszprém - UTC Futsal Team 0-5 (0-3)

Veszprém, Március 15. úti csarnok, 300 néző. Vezette: Kovács G., Rózsa, Makk.

Veszprém:

Sárdi - Bényi, Finta, Bakay, Szabadfi.

Csere:

Kasza (kapus), Pálfi, Tar, Hazuga, Vas, Marosvölgyi, Weisz.

Vezetőedző:

Németh Gábor.

UTC:

Tombácz - Hegyesi, Dürgő, Trucz, Koncz.

Csere:

Béry (kapus), Tóth A., Domonkos, Bullás, Hernády, Polczer, Takács.

Edző:

Brinszky Adrián.

Gól:

Domonkos (12', 24'), Takács (15'), Sárdi (17' - öngól), Trucz (32')

Sárga lap:

Hegyesi (36'). Brinszky Adrián:

"A hibátlan védekezés és a kreatív ötletes támadójáték roppant értékes három pontot eredményezett az újonc otthonában. Kiváló egyéni teljesítmények jellemezték a csapatunkat, aminek különösen örülök, hiszen az elmúlt két heti keretünkhöz képest most öt új embert kellett a csapatba integrálni. de örömteli, hogy ilyen kellemes problémáink vannak, ráadásul mindenki élni tudott a lehetőséggel is."

A férfi futsal NB I jelenlegi állása:

#

Csapat

M.

Gy.

D.

V.

Lg.

Kg.

Gk.

P.

1.

Colorspectrum Aramis

3

2

1

-

17

9

8

7

2.

UTC Futsal Team

3

2

1

-

10

4

6

7

3.

Rába ETO

2

2

-

-

14

3

11

6

4.

Rubeola FC Csömör

2

2

-

-

17

7

10

6

5.

MVFC Berettyóújfalu

3

1

1

1

8

5

3

4

6.

Gödöllői Bikák – Vasas Phiten

2

1

1

-

6

5

1

4

7.

MAFC BME Docler Akadémia

3

-

2

1

9

14

-5

2

8.

1. FC Veszprém

3

-

2

1

7

12

-5

2

9.

Admiral-Haladás VSE

2

-

-

2

7

11

-4

0

10.

DEAC Futsal Club

2

-

-

2

5

14

-9

0

11.

Üllő FC Cső-Montage

3

-

-

3

6

22

-16

0

További eredmények:

Colorspectrum Aramis – Admirál-Haladás VSE 9-6 (3-3) DEAC Futsal Club – Rubeola FC Csömör 3-7 (2-6) Gödöllői Bikák/Vasas Phiten – MAFC BNE Docler Akadémia 3-3 (1-1) Üllő FC Cső-Montage – MVFC Berettyóújfalu 1-5 (1-2)

Szabadnapos:

Rába ETO

Online közvetítésünk:

VÉGE!

40'

10 másodperccel a vége előtt az újonc Polczer is feltehetné bemutatkozására a koronát: rohamozza a kaput, estében elgurítja a kapus mellett a labdát, ám nyújtott lábával utána csúszik, hihetetlen módon beéri és megállítja a gólvonal előtt, erre egy védő kivágja. Szerencsétlen megmozdulás volt. Aztán vége a mérkőzésnek. Sima UTC-győzelem az újonc otthonában!

39'

Lassan csordogál az óra. A faulthelyzet nem, olyan hogy bárkinek aggódnia kellene, keménysége ellenére sportszerű meccset vívott a szimpatikus hazaiakkal az UTC.

38'

Egy gyors UTC-akció, Dürgő iramodik meg és lő, véd Sárdi.

37'

Hazuga Soma a labda mögött, megsuhintja jó 10 méterről Tombácz óriásit véd! Tar ismétel, ezt is fogja a kapusunk!

36'

Hegyesi védekezik keményen egy elhalt akciónkat követő veszprémi attak ellen, sárga lap a jutalma.

35'

Hazai időkérés. Közben melegít Béry, lehet beáll?

34'

Próbálkozik a Veszprém, de nem jut tovább a kilencesnél. Körben felállva passzolgatnak, statikus nagyon a játékuk, átlövéseikbe meg belelépnek a mieink.

33'

Kisebb helyzetek adódnak a mieink előtt, most Koncz ment Bullással 2 az 1-ben, de pontatlan a labda.

32' GÓÓÓÓL!!! 0-5!

Igazi bajai UTC-gól: Trucz és Hernády iramodnak meg, passz-visszapassz, végül Trucz Zsolt egy csel után visszahúzza a labdát a rövid alsó sarokba! 0-5!

31'

Nincs igazán helyzete a hazaiaknak, a mieink pedig nagyon magabiztosan őrzik előnyüket, szépen, szervezetten játszva.

30'

Bullás most jó a védelemben, sokat szerel, elől kissé pontatlan.

29'

Remekül tartják és járatják a labdát a mieink. Kisebb pontatlanságok adódnak, akad labdavesztés is, de sikerül rendre visszazárni.

28'

Sok mezőnyjáték van most, rengeteg apró párharc zajlik a pályán, alapvetően kemény a meccs. Hegyesi egy aláhulló labdát próbál meg elérni, gyönyörű lenne, de nem éri el, akárhogy nyújtózik.

27'

Takács elől, Koncz tért ölelő előreívelt labdáját veszi le a hazai hatoson belül, a kapus óriásit véd!

26'

Mezőnybirkózás közepette összeszedünk két faultot. Az utóbbi után Bényi Kálmán lőphet szabadrúgást, ez sem kicsi, Tombi védése sem az! Aztán kontra, Polczer vezeti, 2 a 2 ellen vezetjük rá a hazaiakra, kimarad.

25'

Tar Tamás a kilencesről ereszt el egy sistergőset, Tombi kesztyűje meg azbesztből van, tűzálló, megfogja. remekül véd a kapusunk, ahogy szokott!

24' GÓÓÓL!!! 0-4!

Hengerel az UTC! Egy oldalberúgás után Hernády veri meg az emberét egy az egyben, majd a hosszú oldalra passzol a kapu elé, ahol érkezik Domonkos és nem is hibázza el a tátongó ketrecet! 0-4!

23'

Tombácz véd egy gyenge löketet, majd hosszú kidobás, Hegyesinek is kicsit az, hosszan tolja meg. Az ellentámadásból a roppant rutinos Marosvölgyi Tamás veszélyeztet, felpörgetett labdája agólvonalunk előtt pattan le, aztán Dürgő tisztáz.

22'

Koncz egy szögletnél kicsit magára engedi az ellenfelet a hatoson, de aztán sikerül tisztázni.

21'

A Veszprém kezdi a második félidőt. Hegyesi azonnal letámad agresszíven, de nem lesz helyzet.

SZÜNET!

20'

Gyakorlatilag helyzet nélkül gurigat mindkét csapat. Tényleg várják már a szünetet a felek. És lőn!

19'

Kicsit nyugodnak a kedélyek, csökken az iram, mindenki lassít a szünet közeledtére.

18'

Bullás hagy ki újabb helyzetet. Továbbra is fölényben az UTC! Faultok: 4-3 oda, gólok: 3-0 ide!

17' GÓÓÓL!!! 0-3!

Trucz egy hasonló szituációban szerez labdát, aztán 12 méterről suhint a kapura, de szétforgácsolja a vasat. Csakhogy a visszapattanó labda Sárdit találja háton és onnan meg becsorog, peches gól, de a miénk, 0-3!

16'

Megfogta a két gól a veszprémieket, sokat hibáznak a középpályán, melyekre vércseként csapnak le a fehér mezesek és sikerül jó helyzeteket kialakítani

15'

Időt is kérnek a vendégek, most nagyon megrohanta őket az újszegedi sereg.

15' GÓÓÓL!!! 0-2!

Polczer remekül cselezget, aztán keresztbe ad a hatosnál érkező Takácsnak, ez a labda pontos, és pontosan a kapuba is vágja a másik újonc! Szép bemutatkozás! 0-2!

14'

Óriási sebességre váltott mindkét alakulat, de a mieink bírják jobban! Hernády 2 az 1-ben vezetheti rá, de ismét kimarad a ziccer! Aztán Takács keresztpassza Bullás mögé érkezik, Imrének nem lehet volna nehéz dolga, ha pontosabb a labda...

13'

Hernády ismét akcióban, egy az egyben viszi, a kapusba lő, Bullás a kipattanót nagyon hanyagul teszi vissza, mellé. Közben egy fault nálunk, 3-3- ezzel.

12' GÓÓÓL!!! 0-1!

Csúnya labdavesztés az UTC-nél, 3 az 1-ben jön a Veszprém, Domonkos visszaér és visszaszerzi a labdát. Jön is a kontra, Hernádyval mennek ketten, egy kényszerítő után Domonkos passzol az alsó sarokba! 0-1!

11'

Tombácz véd nagyot, jön a szöglet, veszélytelen, Ballack lábában akad el. Koncz löbböl át a védők felett akcióban, érkezik Domonkos, éppcsak beleér, ha jobban eltalálja, akkor gyönyörű kapásgól.

10'

Csaknem vezet az UTC! Hegyesi egy az egyben vezeti a labdát, átemelné a kapust, de Dürgő löki a visszafutó védőt, így a kapuba hulló labda hiába landol a gólvonal mögött, a sporik nem adják meg! De kár! Faultarány ezzel 2-1.

9'

Újabb pontatlanság hátul, kár értük, mert 2 az 12 ellen tudnának a fiúk indulni. Közben egy hazai fault, ez már a második.

8'

Kicsit visszább veszik a tempót a felek, mezőnymunka, sok pontatlanság. Bullás indíthatna, de labdát veszít.

7'

Bullás előtt adódik nagy lehetőség, labdát szerez a hazai hatoson belül, spiccel lő bele, kapufa! Marad a 0-0 a gólok tekintetében, a faultok terén is ugyanez az állás.

6'

Újabb átlövés kísérlet távolról, ez is Koncz lábában akad el. A második sorban pályán a két újonc is az UTC-ben, Takács és Polczer.

5'

Egy rossz váltás után Bakay marad üresen, a fiatal tehetség nem totjázik, hanem lő is, Tombácz a helyén van!

4'

Átlövésekkel próbálkoznak a felek a kezdeti tapogatózó játék után, jó kis meccs lesz ez. Jönnek a második sorok.

3'

Finta gólvágó társa, Bényi próbálkozik, Koncz lábában akad el a lövés. Aztán folytatódik a lánc, Koncz lő át, leér a sarokhoz Sárdi.

2'

Trucz máris egy nagy lökettel kínálja meg a hazaiak renek kapusát, Sárdit, aki most is véd. Jön a válasz, Fintától, Tombácz is bemutatkozik.

1'

Az UTC hozza játékba a labdát. Hernády kezdés után azonnal lejön, Koncz helyette az első sorban.

18.40:

Nagy hangulatot teremt a durván 300 néző, hangos szurkolói kelléktárat vonultatnak fel, és a kis csarnok akusztikája ezt még fel is erősíti. Hamarosan kezdünk...

18.25:

Tóth Attila be van öltözve, de nem melegít a többiekkel egyelőre.

18.20:

Most már mindkét alakulat javában melegít. A hazaiak tiszta piros szerelésben fognak játszani, a mieink toszta fehérben.

18.10:

A veszprémiek már a pályán vannak, melegítenek, rövidesen az UTC is színre lép. Mint megtudtuk, Tóth Attila beöltözik ugyan, de játéka kérdéses lehet vérnyomás-problémák miatt...

18.05:

A mieink egyébként kicsit később érkeztek meg a Bakonyba mint előzetesen tervezték, ugyanis az M5-ös autópályán egy baleset miatt lassan haladt a forgalom, így az már biztos, hogy legalább 10 perc csúszással kezdünk.

18.00:

Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat! A Veszprém Aréna helyett ezúttal a Március 15. úti régi, barátságos, nagyjából 800-1000 fős csarnokban látják vendégül a hazaiak az UTC-t.

09.00:

Mint hétfő reggel Erhardt Szilárd technikai vezetőtől megtudtuk, a betegségéből felgyógyult Hegyesi Zsolt mellett Hernády Márk is pályára léphet Veszprémben, a bajai légiósnak tehát rendbe jött az izomhúzódása. A két kulcsembernek ez lesz az első meccse az idei szezonban, mellettük a csapat két új igazolása, az SZTE EHÖK SE-től érkezett Polczer Norbert, valamint a korábbi strandlabdarúgó-válogatott, jelenleg nagypályán a Sándorfalvát erősítő Takács Renátó is most kap először lehetőséget.

Beharangozó írásunk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.