Sport

Futsal: legyűrte az Újpestet, a Bikákat fogadja az EHÖK SE

Futsal: legyűrte az Újpestet, a Bikákat fogadja az EHÖK SE

2012. szeptember 27., csütörtök
Futsal: legyűrte az Újpestet, a Bikákat fogadja az EHÖK SE

Gólgazdag mérkőzéses, szoros csatában győzte le az SZTE EHÖK SE az Újpest FC-t a férfi futsal magyar kupa 1. fordulójának szerdára halasztott találkozóján. Várnagyék jövő szerdán a Gödöllői Bikákat fogadhatják.

A leggóllerősebb játékosát,

Kalános Jánost

, fővárosi iskolai gyakorlata miatt ezen a találkozón nélkülözni kényszerülő SZTE EHÖK SE futsalosai sokáig gól nélküli mérkőzést játszottak az Újpesti FC csapatával a magyar kupa első körének szerdára halasztott találkozóján, majd a félidő derekától beindult a gólgyártás.

Várnagy Milán, Berndt Dániel

és az újonc

Vékes Martin

találatával két perc alatt húzott el 3-0-ra az egyetemi csapat, ám a vendégek a hajrában felkapaszkodtak egy gólra, annak dacára, hogy

Kulisits Imre

több ziccert is bravúrosan védett. 3-2-es első félidő után rögtön Berndt találatával indult a második játékrész, ám a rendkívül agilis és gólerős

Torma László

két góljával a 25. percre egyenlíteni tudott a lila-fehér együttes (4-4). Gyors gólváltást követően a második játékrész közepére maradt a döntetlen, majd a félidő derekától ismét a végig fölényben játszó EHÖK SE volt a pontosabb, s

Kozma Szilárd

, valamint Várnagy góljaival 7-5-re húzott el

Cserenkó Szabolcs

gárdája. A hajrában Torma még faragott a különbségen, ám két perccel a vége előtt

Herczeg Gábor

beállította a 8-6-os hazai győzelmet jelentő végeredményt, ami egyszersmind az egyetemisták továbbjutását is jelentette a futsal magyar kupa küzdelmeiben. A siker ellenére azonban még látszik, hogy a sok új játékossal kibővült keretű szegedi csapatnak össze kell csiszolódnia. Az újoncok közül, a csapat trénerének vélekedése szerint 4-5 stabil taggá váló játékosa biztosan lesz az NB II-es alakulatnak, akik a jövő heti futsaldömpingre egy Szentes elleni edzőmeccse is készülnek. Kiharcolt győzelmével az SZTE EHÖK SE továbbjutott a magyar kupa második körébe, ahol igen komoly, egyszersmind megtisztelő ellenfelet kapott a Tisza-parti gárda: október 3-án a Gödöllői Bikák/Vasas-Phiten együttese látogat az algyői Fehér Ignácz Tornacsarnokba. Előtte és utána azonban további megmérettetések várnk a csapatra: október 1-én, hétfőn a tavalyi nagy rivális Gyöngyöst fogadják bajnoki mérkőzésen Herczeg Gáborék, majd pénteken a Vasas második együtteséhez (Újbarok SE) látogatnak a fővárosba.

Férfi futsal magyar kupa 1. forduló:

SZTE EHÖK SE - Újpest FC 8-6 (3-2)

Szeged-Algyő, Fehér Ignác Tornacsarnok, 50 néző. Vezette: Hegyesi, Borbás, Orosz.

SZTE EHÖK SE:

Kulisits - Berndt, Herczeg, Ferenczi, Várnagy.

Csere:

Hegedüs, Vékes, Bacher, Nagy K., Kozma, Lukács, Major.

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

Újpest:

Ivanics L. - Ivanics B., Morvai, Igar, Torma.

Csere:

Arany, Bellér, Demián, Pál, Kiss Gy., Kolena, László.

Vezetőedző:

Lajkó Ferenc.

Gól:

Várnagy (11', 26', 36'), Berndt (13', 21'), Vékes (13'), Kozma (32'), Herczeg (38'), ill. Kiss Gy. (17'), Torma (18', 23', 24', 37'), Ivanics B. (26').

Sárga lap:

Demián (28'). Cserenkó Szabolcs:

"Nem ismertük az ellenfelet, akiken azonban érződött az összeszokatlanság, s hogy sokan közülük még nem rég kezdték a futsalt. Végig vezettünk, domináltunk a mérkőzésen, az első félidő hajrájában kicsit megnyugodtunk, ekkor kapusunknak pár ziccert is kellett védenie. A második félidőre úgy mentünk ki, mintha 0-0 lenne, keveset letámadtunk, de inkább a zónavédekezésre fektettük a hangsúlyt. Különösen elégedett vagyok a Várnagy Milán, Berndt Dániel, Herczeg Gábor trió teljesítményével. Nem forgott veszélyben a győzelem, akár több góllal is nyerhettünk volna, de az volt a lényeg hogy továbbjussunk, és hogy még több meccset játszhassunk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.