Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Labdarúgás: az UTC örülhetett a szegedi rangadón + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/dobocsaba.jpg

Megjelent:

Egy nagy iramú találkozón az FK 1899 Szeged ma nem találta a góllövőcipőt. Szellősen védekezett, így nem tudott pontot szerezni hazai pályán az UTC ellen. Az újszegediek az ötödik fordulóban végre megszerezték első sikerüket, így meg is előzték a tabellán az FK-t.

A hazaiaknak indult álomszerűen a meccs, hiszen két perc alatt megszerezték a vezetést. A lendület is megmaradt, az első negyedórában kimondottan fegyelmezetten és tetszetősen fociztak a kék-feketék, ám lassan leeresztettek. Az UTC egyre bátrabban futballozott, lassan kiegyenlítetté vált a játék, s a 21. percben az eredmény is egalizálódott. Az iram megmaradt, nagy volt a küzdés, kemény a játék, de a tetszetős akciók elmaradtak.

A második játékrész már a vendégek számára kezdődött eredményesen: két perc alatt megszerezték a vezetést, Gajdacsi Mátyás immár második gólját jegyezte. És bizony ez az előny a meccs hátralévő részében nemigen forgott veszélyben, sőt. Az UTC három ordító nagy ziccert hibázott. Hiba próbált támadásokat szervezni a hazai gárda, az átütő erő azokból elmaradt, az újszegedi kontrák pedig életveszélyesek voltak. Az utolsó 10 percre mintha egy fokozattal még tudott volna feljebb kapcsolni az FK, ám ziccerig nem jutottak, az UTC pedig kibekkelte a végjátékot.

A megyei I. osztály 5. fordulójában:

FK 1899 Szeged – Ujszegedi TC 1-2 (1-1). Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfüves pálya, 150 néző. Vezette: Kőrösi János (Bornemissza Norbert, Kátai Gábor).
FK 1899 Szeged: Brunczvik – Szalai, Simon, Turján, Nagy (Kálmán 56′), Dedovics (Ács 58′), Csuka, Imre, Lajkó, Dóra, Gyurkovics. Vezetőedző: Hüvös Gábor.
UTC: Béry – Péczely, Tombácz, Joó (Bokányi 58′), Farkas, Drágity, Szűcs, Gonda, Gajdacsi (Molnár 91′), Szanka, Tari (Kovács 79′). Vezetőedző: Pálfy Zoltán.
Gólszerzők: Dóra J. (4′), ill. Gajdacsi (21′, 47′)
Sárga lap: Csuka (35′), Turján (44′), Dedovics (51′), Dóra (65′), Brunczvik (87′), ill. Gonda (78′), Kovács (87′)
Kiállítva: Turján (84′)

Hüvös Gábor: “Hiába tudtunk kialakítani mezőfölényt, az a mai napon meddőnek bizonyult, hátul sebezhetőek voltunk. A játék képe alapján megérdemelten nyert az UTC.”

Pálfy Zoltán: “Egy igazán izgalmas mérkőzésen szereztünk győzelmet, amit hamarabb bebiztosíthattunk volna, ha a második félidei három hatalmas ziccerünkből értékesítünk egyet. A végjátékban nagyot küzdöttünk.”

Online közvetítésünk:

93′ VÉGE

91′ Cserélnek a vendégek: Molnár érkezik, és Gajdacsi jön le.

90′ Az újszegediek támadója, Kovács talált rést bal oldalon. Betört a tizenhatoson belülre, lövését Brunczvik bravúrral védte.

87′ Röpködnek a sárgák: a vendégeknél Kovács kapott figyelmeztetést, a hazaiaknál pedig a reklamáló Brunczvik kapus.

86′ Egy bal oldali UTC-szögletet csúsztatott meg a kétgólos Gajdacsi, a bal kapufáról pattant ki fejese, amit Brunczvik rúgott ki egy berobbanó támadó elől.

84′ KIÁLLÍTÁS! Reklamálásért újabb lapot kapott Turján György, aki két sárgával mehetett az öltözőbe. Heves a hangulat a hazai padnál, két percre megállt a játék.

83′ Váltani tudott a hazai brigád, az utolsó 10 percre beszorult az UTC. Legutóbb egy szögletet ütött ki Turján fejéről a kapus.

81′ Bal oldalon, a tizenhatos vonalánál Kálmán passzolta be a labdát a kapu előterébe. A berobbanó Turján elől vetődve ütötte ki a labdát Béry kapus.

79′ Ismét cserélnek a vendégek: Tari helyett jön fel Kovács.

78′ Gonda kapott sárga lapot.

75′ Továbbra is meddőek a hazaiak próbálkozásai. A kapu előterébe nem tudnak bejutni, így a helyzetek is elmaradnak, míg az UTC kontrái szinte kivétel nélkül gólveszélyesek.

69′ Előrevágott labdát fejelt meg rosszul Simon a tizenhatos vonalánál. A labda így Tarihoz került, aki Brunczvik kapus felett próbált átemelni, de a próbálkozása a jobb kapufa mellett csorgott ki.

65′ Imre jobb oldali 45 méteres szabadrúgása tekeredett át a hosszú oldalra, ahol Dóra érkezett. A csatár vetődve fejelt, de fölé bólintott. Szabálytalanságot reklamált, amiért sárgát kapott (valóban “nyúlt” a támadó meze kissé az esetnél).

61′ Egy előrevágott labdával gyors léptekkel tudott kapura törni Tari, méteres előnnyel verte meg védőjét. A kifutó Brunczvik mellett balra eltolta a labdát, ám az üres kapuba 8 méterről nem tudott betalálni bal lábbal, a jobb kapufa mellé lőtte a játékszert.

60′ Enyhe fölényt dolgozott ki az egyenlítésre törve a vendéglátó gárda, de nem igazán tudnak a védőfal mögé kerülni. Tombácz kapott sárgát az imént az UTC-ből.

58′ Újabb cserék mindkét csapatnál: a hazaiaknál Dedovics helyére érkezett Ács, a vendégeknél pedig Bokányi váltotta Joót.

56′ Csere az FK Szegednél: Nagyot váltja Kálmán.

55′ Egy hazai szöglet tekeredett be a bal oldalról. A rövidre ívelt labdára kifutó Béry megcsúszott, a védőknek kellett kifejelniük a bogyót. A kapus rövid ápolásra is szorult az eset után.

51′ Dedovics kapott a hazaiaknál figyelmeztetést.

50′ Egy kontratámadást vezetett a fekete mezes gárda. Drágity vitte fel középen a labdát, sikerült ziccerben kiugratnia Tarit a jobb oldalon, aki a tizenhatoson belülre törve a kifutó Brunczvikon nem tudta keresztülvinni a labdát, a bal kapufa mellé passzolt, elbaltázva így ziccerét.

47′ GÓÓÓL! 1-2 A második játékrészben nagyon gyorsan vezetést szerzett az UTC. Egy hátravágott labdával mélázott el Simon, a szemfüles Gajdacsi elrabolta tőle, és az öt és feles sarkáról a hosszú kapufa mellé helyezte második találatát.

46′ Az UTC indíthatja a második félidőt.

SZÜNET

45′ Gonda szabadrúgásával ért véget a félidő, távoli bombáját Brunczvik fogta meg.

44′ Szövegelésért Turján kapott sárgát.

41′ Csuka ugratta volna ki ziccerbe Dórát a tizenhatos vonaláról, de a passzra jó ütemben vetődött ki Béry kapus, és megfogta a labdát.

39′ Teljesen kiegyenlített a játék képe, továbbra is több apró szabálytalanság akasztja meg az akciókat. Mindkét védelem biztosan zár.

35′ SÁRGA LAP Csuka kapott sárgát a hazaiaknál.

32′ Imre jobb oldali szabadrúgása szállt át a hosszú oldalra, amit Simon és Dóra is teljesen üresen fejelhette volna meg 5 méterre a jobb kapufától, de egymást zavarták, így kirúgás lett a végeredmény.

26′ Szalai jobb oldalról lőtt keresztbe egy labdát, amit Dóra vett fel a tizenhatos vonalánál középen, majd ráfordult, és kapásból ellőtte a zsugát. A jobb kapufa mellett suhant el a löket.

21′ GÓÓÓL! 1-1 A kék-feketék eladták a labdát a védő harmadukban. Gajdacsi Mátyáshoz került, aki egyet tolt, és 22 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

20′ Egy bal oldalsó szabadrúgás szállt be a hazaiak kapujának előterébe, amit Gajdacsi csúsztatott meg. Fejese alig ment el a bal kapufa mellett.

19′ Váratlanul Dedovics szúrt rá egy labdát 30 méterről, ami előbb felpördült Béry mellkasáról, de másodjára fogta a labdát.

16′ Újabb helyzetet nem tudott kialakítani egyik csapat sem, de kemény küzdelem folyik a középpályán. Test-test elleni harc, összecsapások, több szabadrúgás is tarkítja a játékot.

10′ Két védő között Dóra tudott lefordulni harminc méterre a vendégek kapujától. Kiugratásával Gyurkovics tört a tizenhatoson belülre, de keresztbe lőtt labdáját blokkolták a fekete mezesek.

8′ Gajdacsi és Tari-összjáték a hazaiak jobb oldalánál, melyet követően Tari adott be az alapvonalról, a befutó Gajdacsi tudott fejelni 6 méterről – a kapus kezébe.

4′ GÓÓÓL! 1-0 Dedovics a középpályáról, a jobb összekötő helyéről játszotta be a labdát a tizenhatoson keresztbefutó Dóra Jánosnak, aki kapura tört, elhúzta a kifutó Béry mellett, és nagy erővel laposan a hálóba lőtt.

1′ Elkezdődött a mérkőzés, az FK hozta játékba a labdát. A hazaiak kék oldalcsíkkal díszített fehér fölsőben és fehér sportszárban, fekete nadrágban vannak. A vendégek tiszta fekete szerelést választottak, szürke oldalcsíkkal.

18.50 A csapatok a bemelegítés végéhez érnek. A két kispadnál megtudtuk, hogy a hazaiak eltiltás miatt Gonda Miklóst kénytelenek nélkülözni, a vendégeknél pedig Balogh Norbert nem tud játszani sérülés miatt.

A találkozó elé:

Helyi rangadót rendeznek szombat este a Felső Tisza parti stadionban, s a villanyfényes csörtéről természetesen a SZEGEDma.hu sem hiányozhat! Az FK 1899 Szeged az Ujszegedi TC-t fogadja olyan mérkőzésen, melyen mindkét fél számára csak a győzelem jelenthet előrelépését, a döntetlennel igazából nem mennének sokra, ezért garantált a hatalmas harc. Dóra Jánosékat a visszavágás vágya is fűtheti, hiszen legutóbbi tétmeccsükön – a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa keretében -, 2011 nyarán az újszegediek 5-1-re páholták el őket a SZEOL-stadionban.

Sem a kék-feketék, sem a fekete-fehérek nem lehetnek nyugodtak az első négy játéknapot követően. Az átszervezés előtt álló NB III Alföld csoportjának tabellájára pillantva még az is elképzelhető, hogy a megye I-eseknek a lehető legrosszabb variációval kell szembesülniük, azaz a felülről érkezők miatt akár hat csapatnak is búcsúznia kell a megye élvonalától. Persze a Makó, a Mórahalom, a Hódmezővásárhely és a Tisza Volán is azért dolgozik és küzd, hogy megkapaszkodjon a nemzeti bajnokságban, ám azért a megye I-ben most mindenki a biztonságos első tízbe vágyik! Az FK pedig jelenleg 4 pontjával a tizenegyedik, míg az UTC 2 ponttal a tizennegyedik helyen szerénykedik. Különösképpen Pálfy Zoltán legényei ragadtak be a rajton, hiszen négy(!) hazai mérkőzés megvívása után is nyeretlenek, mindösszesen két ikszet jegyeznek két vereség mellett. Hüvös Gábor tanítványainak neve mellett legalább már egy siker is díszeleg: az újonc két hete a Tápét fektette két vállra. Hazai oldalon Gonda Miklós kisteleki kiállítása miatt ezen a találkozón nem állhat mestere rendelkezésére, míg a vendégeknél Bokányi Ádám eltiltása letelt.

Ki nevet a szombat esti parti végén? Kiderül élő közvetítésünkből!

Sport

Változások a MOL-Pick Szeged klubvezetésében

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/dobocsaba.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Sport

Történelmi sikert arattak a szegedi rögbisek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/dobocsaba.jpg

Megjelent:

Szerző:

Fennállása legjobb eredményét érte el a Fit World SE Hungarosun Gorillák RC.

Tovább olvasom

Sport

NB III.: a Szegedi VSE és a HFC is a Közép-csoportba került

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/dobocsaba.jpg

Megjelent:

A harmadosztály új idénye augusztus másodikán rajtol majd.

Tovább olvasom

Aktuál