Közélet

Fidelitas: a fiatalokat érintő csapdahelyzetet számol fel a kormány

Fidelitas: a fiatalokat érintő csapdahelyzetet számol fel a kormány

2012. szeptember 16., vasárnap
Fidelitas: a fiatalokat érintő csapdahelyzetet számol fel a kormány

A Fidesz ifjúsági társszervezete szerint a fiatalokat érintő csapdahelyzetet számol fel a kormány azzal, hogy ebben a hónapban elindította a december végéig tartó, a pályakezdőknek munkalehetőséget biztosító, Első munkahely garancia nevű programot.

Ágh Péter

, a Fidelitas elnöke az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében emlékeztetett, a kezdeményezés magába foglalja a munkaerő-piaci szolgáltatás mellett a bérköltség-támogatást és a munkába járáshoz szükséges utazási költség nagyarányú megtérítését is. Visszatérő probléma - írta a kormánypárti politikus -, hogy a fiatalokat gyakorlati munkatapasztalat hiányában nem alkalmazzák. Véleménye szerint ennek a csapdahelyzetnek a felszámolásához is hozzájárult a kormány akkor, amikor elindította ezt a projektet. A Fidelitas azt várja a kabinettől, hogy további lépéseket tegyen a fiatalok helyzetbe hozása érdekében, és jövőre is teremtse meg a feltételeit annak, hogy elindulhasson az Első munkahely garancia nevű program. A szeptember 1-jével indult Első munkahely garancia program eddig 3.020 pályakezdőnek biztosított munkalehetőséget országszerte, a hárommilliárd forintos keret összesen várhatóan mintegy 4.300 fiatal elhelyezkedését segíti - mondta szerdán

Czomba Sándor

foglalkoztatáspolitikai államtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.