Közélet

Elérte az országot a hidegfront, de még nem mindenhol

Elérte az országot a hidegfront, de még nem mindenhol

2012. szeptember 12., szerda
Elérte az országot a hidegfront, de még nem mindenhol

Szerda délután elérte a Kisalföldet a hidegfront, amelyet helyenként erős széllökések, illetve zivatarok kísérnek. A hidegfront viszont csütörtökön lelassul, így míg a Dunántúlon tartós csapadék várható és 10-15 fok, a Tiszántúlon viszont akár 30 fok körüli meleg is lehet.

Kolláth Kornél

, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-nek szerdán elmondta: az esti órákban a Kisalföldön 20 fok alá süllyedt a hőmérséklet, mindeközben az ország nagy részén még 27 fok körüli meleg volt. A nyugati határainkhoz közeledik a front, a Dunántúlon helyenként már kialakultak zivatarok. Csütörtökön a Duna vonalában, illetve már a Duna-Tisza közén is várhatók záporok, a Tiszántúli területeket viszont várhatóan csak szombaton éri el a hidegfront - tette hozzá. A hétvégén a hidegfront elvonultával ismét 20 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet, de 30 fok körüli melegre a jövő hét közepéig nagy bizonyossággal nem lehet számítani - mondta a meteorológus. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délután több északnyugati térségre elsőfokú riasztást adott ki. Szerdai figyelmeztető előrejelzésükben azt írták: késő délután, este a Dunántúlon néhol zivatar várható, amit viharos, azaz óránkénti 60 kilométeres erősséget meghaladó szél, esetleg jégeső kísérhet. Heves zivatar kialakulása kevéssé valószínű. Hozzátették: a Dunántúl nyugati felén egészen péntekig tartósan erős lesz az északi, északnyugati szél. A legerősebb széllökések várhatóan elérik a 60-75, esetleg az óránkénti 80 kilométeres erősséget. A szerda esti, késő esti órákban főként a Nyugat-Dunántúlon, majd csütörtökön a Dunántúl többi részén és a Duna vonalában eső, zápor, helyenként zivatar várható, nagy mennyiségű csapadékkal. A Dunántúl délnyugati felén valószínű a legtöbb, 20-40 milliméter csapadék - írta a meteorológiai szolgálat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.