Közélet

Családi csődvédelem, a családi adózás kiterjesztése a KDNP javaslatai között

Családi csődvédelem, a családi adózás kiterjesztése a KDNP javaslatai között

2012. szeptember 5., szerda
Családi csődvédelem, a családi adózás kiterjesztése a KDNP javaslatai között

A családi csődvédelemről szóló javaslatról, a családi adózás kiterjesztéséről, a polgári törvénykönyv módosításáról, a kegyeleti jog egyes rendelkezéseinek megváltoztatásáról kíván egyeztetni, és eredményeket elérni a kormánypártok közös frakcióülésén a KDNP - mondta el az MTI érdeklődésére szerdán Sárváron Harrach Péter frakcióvezető.

A családi csődvédelem azokat a családokat védené meg, amelyek már nem képesek segíteni magukon, de még rendezhető a helyzetük - mondta. A családi adózás kiterjesztése javaslatuk szerint azokra vonatkozna, akik személyi jövedelemadójukból nem tudják levonni a kedvezményül szolgáló teljes összeget, náluk a munkavállalói járulékból tenné levonhatóvá a hiányzó részt a KDNP-s javaslat. A frakcióvezető szerint ez a lehetőség sok családot érintene, és legalább 20 ezer forint juttatást jelentene egy-egy családnak. A polgári törvénykönyv módosításával kapcsolatban Harrach Péter elmondta: módosító javaslataik között a család definíciójának egyértelmű meghatározása szerepel, a kereszténydemokraták ebben a kérdésben is hagyományos értékrendjüket képviselik és ragaszkodnak elveikhez. A Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportja szerdától tart háromnapos kihelyezett frakcióülést a Vas megyei Sárváron.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.