Sport

Vízilabda: Vincze Balázs hazatért Máltáról, készül a Beton

Vízilabda: Vincze Balázs hazatért Máltáról, készül a Beton

2012. augusztus 13., hétfő
Vízilabda: Vincze Balázs hazatért Máltáról, készül a Beton

Hétfő délelőtt már mestere, a Máltáról visszatért Vincze Balázs vezérletével tartott edzést az A-Híd Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapata.

A magyarkupa-győztes, bajnoki bronzérmes A-Híd Szeged Beton VE sikeredzője a nyár folyamán Máltán dolgozott, mint

Fodor Rajmund

vízilabdatáborának szakmai vezetője. "Nagyon jól éreztem magam Máltán, másfél hónapot töltöttem a szigetországban, de az utóbbi hetekben már nagyon vártam a hazatérést, elsősorban Magyarországra, másodsorban természetesen Szegedre, ahová nagy örömmel jöttem vissza, elindítani az újabb szezon felkészülését" - közölte elöljáróban a vezetőedző. Hozzátette,

Kiss Csaba

és

Aljosa Kunac

augusztus végén,

Molnár Tamás, Hegedűs Gábor

és

Joseph Kayes

szeptember elején csatlakoznak a kerethez. Ennek megfelelően a hétfői konditermi tréning után meglehetősen foghíjas keret rótta a távokat pillangózva az újszegedi sportuszoda medencéjében. "Szerencsére a nemzetközi kupasorsolásból adódóan az új szisztéma valamilyen szinten kedvezett nekünk, így nem szeptember 15-én kezdjük az éles meccseket, hanem az azt követő hétvégén a magyar kupa selejtezőivel. Tartottunk tőle, hogy nem lesz elegendő időnk a felkészülésre - valóban nem lesz sokkal több, de nincs olyan nagyon komoly megmérettetés rögtön az elején, mint akár az elmúlt évben" - hangsúlyozta

Vincze Balázs

. A felkészülés kapcsán elmondta, egy héttel ezelőtt,

Juhász György

és

Rau Zoltán

vezetésével négy játékos -

Juhász Zsolt, Lehmann István, Somogyi Balázs

és az újonnan érkezett

Decker Ádám

- már elkezdte az edzéseket, akikhez azóta

Varga Péter

és

Molnár Dávid

is csatlakozott. A Máltáról fokozatosan visszatérők mellett az olimpiai résztvevő

Aaron Younger

és

Szivós Márton

is fokozatosan veszi fel a tréningeket, akárcsak

Baksa László

, majd szeptember 10-e után már várhatóan komplett kerettel edz a Beton.

"Nagyrészt Szegeden készülünk, ahogyan a létszám megköveteli egy-két játékost az ifik és a serdülők közül is bevonunk az egymás közti, vagy más csapatokkal közös - Szentes, fővárosi klubok - kétkapuzásokhoz. Volt egy meghívásunk Debrecenbe egy tornára, de nem láttam értelmét, hogy elmenjünk olyan időszakban, amikor éppen csak, hogy beesnek a játékosok az olimpia után vagy Máltáról hazatérve, s rögtön kemény meccseket vívjunk. Ha már úgy adódott, hogy a nemzetközi kupában nincs azonnal komoly mérkőzésünk, akkor inkább egy nyugodt, összeszoktatóbb jellegű felkészülésnek szánom ezt a másfél hónapot. A Beton mestere természetesen Máltán is nyomon követte a londoni olimpia eseményeit, kiemelt figyelmet szentelve a férfi vízilabda-válogatottnak. "Az egész magyar küldöttségre vonatkozóan úgy gondolom fantasztikus eredményeket értek el sportolóink. Az elmúlt három olimpián a pólósok a hátukon vitték az egész magyar csapatot, ezt most nem sikerült megismételniük. Benne volt a pakliban a végső győzelem, ahogyan ennek ellenkezője is, hiszen sokkal kiegyensúlyozottabb lett a nemzetközi vízilabdás mezőny. Nüanszokon múlt, hogy nem sikerült tovább lépni. Egy gyönyörűszép korszak zárult le a magyar vízilabda számára, az idei olimpiai szerepléssel" - vélekedett Vincze Balázs. Mivel a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában való indulását a tavalyi két döntős különböző okok miatt lemondta - a győztes Pro Recco az elnök kilépése és az olasz szövetség szabályozása, míg az ezüstérmes Primorje Rijeka "az európai klubvízilabdázásban kialakult új helyzet miatt" –, így a Szeged Beton nem szorul selejtezőre a főtáblára kerüléshez, hanem a bajnok Vasassal és a második Egerrel egyetemben ott van a húsz klub között, melynek mezőnyéhez a selejtezőkből még négy egység csatlakozik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.