Sport

Sakkolimpia: a férfiak és a nők is győzelemmel kezdtek

Sakkolimpia: a férfiak és a nők is győzelemmel kezdtek

2012. augusztus 28., kedd
Sakkolimpia: a férfiak és a nők is győzelemmel kezdtek

A negyedik helyen kiemelt magyar férfi válogatott és a tizenegyedikként rangsorolt női csapat is győzelemmel kezdett kedden az isztambuli sakkolimpián.

Az esemény honlapja szerint

Almási Zoltán, Polgár Judit, Berkes Ferenc

és

Balogh Csaba

Kirgizisztán legjobbjait múlta felül, míg a

Gara Tícia, Rudolf Anna, Gara Anita

és az újonc, röszkei

Papp Petra

alkotta női együttes a szíriaiaknál bizonyult jobbnak. A férfiaknál 161, a nőknél 131 válogatott vesz részt a viadalon. A 11 fordulós, svájci rendszerű sakkolimpián a mérkőzés megnyerése két, a döntetlen pedig egy pontot ér. A végén kialakuló esetleges holtversenyt az olimpiai Berger-Sonneborn pontszámítás dönti el. A második fordulót szerdán rendezik.

Eredmények, 1. forduló

Férfiak:

Magyarország - Kirgizisztán 3-1

Almási Zoltán - Algisz Sukuraljev döntetlen Andrej Maznyicin - Polgár Judit 0-1 Berkes Ferenc - Aszil Abdijapar döntetlen Jose Daniel Gemy Vargas-Balogh Csaba 0-1

Nők:

Szíria - Magyarország 0,5-3,5

Afamia Mir Mahmud - Gara Tícia döntetlen Rudolf Anna - Fatma Al-jilda 1-0 Nibal Algildah - Gara Anita 0-1 Papp Petra - Shirin Stef 1-0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.