Közélet

Orbán Viktor és az ASEAN főtitkára is beszédet mond ma

Orbán Viktor és az ASEAN főtitkára is beszédet mond ma

2012. augusztus 22., szerda
Orbán Viktor és az ASEAN főtitkára is beszédet mond ma

Orbán Viktor miniszterelnök és Szurin Picuvan, a Délkelet-ázsiai Országok Szövetsége (ASEAN) thai főtitkára is beszédet mond ma 104 külföldi magyar misszióvezető előtt az idei nagyköveti értekezleten Budapesten.

A kormányfő és a délkelet-ázsiai szervezet főtitkára mellett

Martonyi János

külügyminiszter is felszólal a négynapos eseményen, ezek a beszédek sajtónyilvánosak. Az évenként megrendezett nagyköveti értekezleten a magyar külpolitika és Magyarország nemzetközi kapcsolatainak széles spektrumával foglalkoznak, értékelik az előző időszakot, és megtárgyalják a következő év munkájának irányait. Míg a korábbi években általában az euroatlanti térség egy politikusát kérték fel vendégelőadónak, az idén

Szurin Picuvan

beszél a magyar külképviselet-vezetőknek. Az ASEAN főtitkárának meghívása beleillik a kormány által meghirdetett globális nyitás politikájába.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.