Olimpia: több ezren köszöntötték Szeged olimpikonjait + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szikrafáklya, konfettiágyú és több ezer rajongó köszöntötte Szeged Londonból hazatérő olimpikonjait hétfő este a Széchenyi téren.

Kora este háromnegyed hét magasságában már egyre nőtt a tömeg a Klauzál téren az EDF Démász székháza előtt, ahol gyülekeztek a sorra megérkező, hatalmas üdvrivalgás köszöntötte szegedi olimpikonok, akik azután fúvószenekari és mazsorett-felvezetéssel, rajongók százaitól kísérve sétáltak át a Széchenyi térre, ahol a hétvégi fesztivál nagyszínpadára szólították őket sorra. Jeles sporteredményeket elért versenyzőink mögött hosszú út áll képletesen és ténylegesen is: az egyik az olimpiai részvételhez vezető hosszú és fáradtságos, hónapokon, éveken át tartó etap, a másik a földrajzi, hiszen az Aranygép kora délután szállt le a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ahol ugyancsak óriási tömeg fogadta a hazatérő magyar különítményt. A kajakos Douchev-Janics Natasa, a kenus Vajda Attila, a súlyemelő Nagy Péter és a kézilabdázó Vadkerti Attila a fővárosból megérkezve egyenesen a szegedi ünneplés helyszínére tartottak.

A nagyszínpadra egyenként szólították kiválóságainkat, s edzőiket. Az olimpián 5. helyezést elért férfi vízilabda-válogatott egyetlen szegedi tagja, a nyár elején az A-Híd Szeged Beton VE gárdájához igazolt Szivós Márton távollétében a csapat edzője, Vincze Balázs vehette át Botka László polgármestertől az emlékérmet, őt követte a férfi könnyűsúlyú kétpárevezős Varga Tamás, Hirling Zsolt duó edzője, Dani Zsolt, majd következett Szűcs Veronika ökölvívó-játékvezető, a 11. helyen lökésben egyéni csúccsal végző Nagy Péter súlyemelő és edzője Ördögh István, a 6. helyen befutó Vajda Attila, s trénere Vécsy Viktor, az óriási csatában a legjobb négy közé jutó magyar férfi kézilabda-válogatott és a Pick Szeged balszélsője, Vadkerti AttilaMikler Roland és Zubai Szabolcs családjaikhoz utaztak Budapestről – valamint a Pick mestere Skaliczki László, végezetül pedig városunk egyetlen érmese, aki mindjárt két medáliával, egy ezüsttel és egy bronzzal tért haza, a kajakos Douchev-Janics Natasa – kinek arcán már nyoma sem volt a dobogón látott szomorúságnak –, valamint edzői, Kovács László és Adrian Douchev. Sportolóink tiszteletére a tömeg ünneplése közepette ezután szikrafáklya gyúlt és konfettiágyú durrant, majd közös éneklést követően az EDF Démász sátrához vonulva késő estébe nyúlóan osztogattak autogrammokat a rajongók hadának.

A szegedi sportolók összesen 1 ezüst-, 1 bronzérmet, 1 negyedik, 1 ötödik, 1 hatodik, és 3 tizenegyedik helyet értek el a XXX. nyári olimpia játékokon, Londonban.

no images were found

no images were found

Előző sztori

Tiltakoznak a fordított áfa bevezetése ellen a sertéstartók

Következő sztori

Jó Arcokat keres a SZEGEDma: Dénes Balázs