MSZP: a vidéki óvodások ugyanolyan értékű gyerekek legyenek!

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az MSZP azt kéri a kormánytól, hogy a vidéki óvodások ugyanolyan értékű gyerekek legyenek, mint a kormánytisztviselők gyermekei, akiknek lehetőségük van “luxusóvodába” járni.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országos elnökségének tagja vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: bár a kormány cáfolja, hogy luxusóvodákat hoztak volna létre, míg vidéken 25-35 fős csoportokra jut két óvónő és nem mindenhol van dajka, a budai, felújított villában lévő intézményben viszont – amelyet a Human-Jövő 2000 Nonprofit Kft. üzemeltet – 12 fős csoportok vannak, mindegyikben van dajka, védőnő és logopédus is.

Aki ide szeretné járatni a gyerekét, annak 90 ezer forintba kerül ez, de kormánytisztviselők már 25 ezer forintért is beírathatják a gyereküket, emellé az állam a szokásos 16 ezer forint helyett 60 ezer forint állami támogatást is ad sajtóhírek szerint – hangsúlyozta az ellenzéki politikus. Bangóné Borbély Ildikó szerint felháborító, hogy a minisztérium és a kft. tagadja, hogy luxusóvodát hoztak volna létre kormánytisztviselők gyerekeinek.

Előző sztori

Ombudsman: a döntéshozóknak mértéket kell tartaniuk

Következő sztori

Az olimpikonokért adnak hálát a Szeged-Csanádi Egyházmegye hívei