Sport

Labdarúgás: javítania kell a Volánnak Nagykőrösön

Labdarúgás: javítania kell a Volánnak Nagykőrösön

2012. augusztus 31., péntek
Labdarúgás: javítania kell a Volánnak Nagykőrösön

Két mérkőzés, egy pont, egy rúgott, hat kapott gól - annak ellenére ragadt be az NB III Alföld csoport rajtján a Buchholcz-gárda, hogy nem focizott rosszul. Ám a helyzeteket be kell lőni!

Számos tanulsággal járt a Tisza Volán SC Szeged számára a múlt szombati Soroksár elleni 0-5, az ott elkövetett hibákat nyilvánvalóan ki kell javítani, s az elmúlt napokban ezen is fáradoztak a fiúk, ugyanakkor viszont összességében az volt a legfontosabb, hogy gyorsan túltegyék magukat a történteken, hiszen máris következik az újabb kőkemény teszt. Szombaton délután 16.30-kor az ugyancsak egypontos újonc, a Nagykőrös otthonában vendégeskednek a kék-feketék. A Pest megyei bajnok keretében - hasonlóan a több főváros környéki NB III-as csapathoz - több NB I-es rutinnal bíró futballista is található (elég, ha csak

Pető Zoltánt, Pintér Zoltánt, Schrancz Balázst, Hegedűs Ádámot

vagy a játékos-edző

Tóth Mihályt

említjük). Nagy nevek ide vagy oda, a mienknek mindenképpen javítaniuk kell, ennek megfelelően győzelmi célokkal kelnek útra. (Eközben a további Csongrád megyei csapatok közül a Mórahalom vasárnap Dabasra látogat, míg a Hódmezővásárhely épp a Makót fogadja.)

Online

Szombaton 16.30-tól órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Nagykőrösi Kinizsi TL FC - Tisza Volán SC Szeged NB III-as mérkőzésről.

"Az első két forduló tapasztalatai azt mondatják velem, hogy a vártnál talán még kiélezettebb az NB III Alföld csoport küzdelemsorozata, minden egyes pontért óriási a harc, s a Pest megyei csapatok rendkívüli módon megerősítették keretüket olyan játékosokkal, akik valamilyen okból most nem fértek oda az NB I-be vagy az NB II-be. Igen nehéz dolguk lesz a Csongrád megyei résztvevőknek. Természetesen nem ijedünk meg, állunk a feladat elé, meg akarjuk azt oldani. Visszatekintve a Soroksár elleni meccsre, úgy érzem, számos - egészségügyi, tanulmányi - okból kifolyólag nem volt tökéletes a felkészülésünk, a koncentráció hiányát éreztem a társaságon. Nem kommunikáltak egymással megfelelően a játékosok, s bár a második bekapott gólig jól futballoztunk, azt követően az ész helyett már csak a szív maradt a pályán, s minden csapatrészben hibát hibára halmoztunk a védelemtől a belső középpályán át a csatárokig. Nem szabad azonban rágódnunk a kudarcon, most az a legfontosabb, hogy Nagykőrösön feledtessük a botlást" - így

Buchholcz Gábor.

A szegediek vezetőedzőjének helyzetét nehezíti, hogy több emberre nem számíthat. Az egyik stabil belső védő,

Vida Gergely

pénteken érkezik csak haza Angliából, így értelemszerűen még nem léphet pályára.

Dargó Balázs

a múlt pénteki edzésen,

Grünvald Attila

a Soroksár elleni derbin sérült meg, s hétfő óta

Harmos Zsolt

is a maródiak listáját gyarapítja, míg

Mucsi Máté

lázas betegségből lábadozik. A képet az a sajnálatos hír teszi teljessé, hogy a két Békéscsabáról szerződtetett fiatal,

Bohus Bence

és

Fodor Máté

tanulmányi okokból minden bizonnyal felhagy a labdarúgással. Az egyetlen jó hír talán az, hogy a fiatal és ígéretes támadó,

Varga Martin

felépült, így rá már lehet számítani. Bármennyire is bő és egységes tehát a keret, nem nagyon várhatóak tömeges személycserék múlt héthez képest. Buchholcz mester mindenkitől elvárja, hogy megragadja az újabb (utolsó?) lehetőséget: a védők legyenek sokkal határozottabbak, s ne hang nélkül játsszák végig a meccset, a középpályások brusztoljanak többet, ahogy az korábban egyébként jellemző volt rájuk, a csatárok pedig használják ki végre a kínálkozó lehetőségeket! Ha így lesz, akkor nem lehet gond a győzelem kicsikarása szombaton.

A Tisza Volán SC Szeged várható kezdőcsapata

: Dongó - Kormányos, Farkas, Pénzváltó, Buzási - Szélpál, Annus, Szilágyi, Beretka - Füle vagy Kazi, Rácz.

Így játszott a Nagykőrös a múlt héten:

Az NB III Alföld csoport 2. fordulójában: Monori SE - Nagykőrösi Kinizsi TL FC 4-1 (1-1). Nagykőrös:

Fischer - Frank, Szabó, Rácz, Picikász, Petric, Hegedűs, Schrancz, Malik (Horváth), Tóth M. (Szebellédi), Szluka. Játékos-edző: Tóth Mihály.

A nagykőrösi gólszerző:

Szluka.

Az NB III Alföld csoport állása:

#NévMSZGYDVLGKGGKP
1.Várfürdő-Gyulai TFC22006246
2.Dunaharaszti MTK22006336
3.Üllő SE22003126
4.Soroksár SC21106154
5.Monori SE21105234
6.Kecskeméti TE II.21102114
7.Makó FC20203302
8.Tököl VSK201123-11
9.Hódmezővásárhely201112-11
10.Vecsési FC201157-21
11.Nagykőrősi Kinizsi201114-31
12.Tisza Volán Szeged201116-51
13.Mórahalom VSE200235-20
14.FC Dabas200204-40

A 3. forduló műsora:

Szeptember 1. (szombat) 16.30:

Vecsési FC - Monori SE, Nagykőrösi Kinizsi TL FC - Tisza Volán SC Szeged, Soroksár SC - Üllő SE, Tököl VSK - Várfürdő-Gyulai Termál FC.

Szeptember 2. (vasárnap) 16.30:

Hódmezővásárhelyi FC - Makó FC, FC Dabas - Mórahalom VSE, Kecskeméti TE II. - Dunaharaszti MTK.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.