Labdarúgás: javítania kell a Volánnak Nagykőrösön

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két mérkőzés, egy pont, egy rúgott, hat kapott gól – annak ellenére ragadt be az NB III Alföld csoport rajtján a Buchholcz-gárda, hogy nem focizott rosszul. Ám a helyzeteket be kell lőni!

Számos tanulsággal járt a Tisza Volán SC Szeged számára a múlt szombati Soroksár elleni 0-5, az ott elkövetett hibákat nyilvánvalóan ki kell javítani, s az elmúlt napokban ezen is fáradoztak a fiúk, ugyanakkor viszont összességében az volt a legfontosabb, hogy gyorsan túltegyék magukat a történteken, hiszen máris következik az újabb kőkemény teszt. Szombaton délután 16.30-kor az ugyancsak egypontos újonc, a Nagykőrös otthonában vendégeskednek a kék-feketék. A Pest megyei bajnok keretében – hasonlóan a több főváros környéki NB III-as csapathoz – több NB I-es rutinnal bíró futballista is található (elég, ha csak Pető Zoltánt, Pintér Zoltánt, Schrancz Balázst, Hegedűs Ádámot vagy a játékos-edző Tóth Mihályt említjük). Nagy nevek ide vagy oda, a mienknek mindenképpen javítaniuk kell, ennek megfelelően győzelmi célokkal kelnek útra. (Eközben a további Csongrád megyei csapatok közül a Mórahalom vasárnap Dabasra látogat, míg a Hódmezővásárhely épp a Makót fogadja.)

Online

Szombaton 16.30-tól órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Nagykőrösi Kinizsi TL FC – Tisza Volán SC Szeged NB III-as mérkőzésről.

“Az első két forduló tapasztalatai azt mondatják velem, hogy a vártnál talán még kiélezettebb az NB III Alföld csoport küzdelemsorozata, minden egyes pontért óriási a harc, s a Pest megyei csapatok rendkívüli módon megerősítették keretüket olyan játékosokkal, akik valamilyen okból most nem fértek oda az NB I-be vagy az NB II-be. Igen nehéz dolguk lesz a Csongrád megyei résztvevőknek. Természetesen nem ijedünk meg, állunk a feladat elé, meg akarjuk azt oldani. Visszatekintve a Soroksár elleni meccsre, úgy érzem, számos – egészségügyi, tanulmányi – okból kifolyólag nem volt tökéletes a felkészülésünk, a koncentráció hiányát éreztem a társaságon. Nem kommunikáltak egymással megfelelően a játékosok, s bár a második bekapott gólig jól futballoztunk, azt követően az ész helyett már csak a szív maradt a pályán, s minden csapatrészben hibát hibára halmoztunk a védelemtől a belső középpályán át a csatárokig. Nem szabad azonban rágódnunk a kudarcon, most az a legfontosabb, hogy Nagykőrösön feledtessük a botlást” – így Buchholcz Gábor.

A szegediek vezetőedzőjének helyzetét nehezíti, hogy több emberre nem számíthat. Az egyik stabil belső védő, Vida Gergely pénteken érkezik csak haza Angliából, így értelemszerűen még nem léphet pályára. Dargó Balázs a múlt pénteki edzésen, Grünvald Attila a Soroksár elleni derbin sérült meg, s hétfő óta Harmos Zsolt is a maródiak listáját gyarapítja, míg Mucsi Máté lázas betegségből lábadozik. A képet az a sajnálatos hír teszi teljessé, hogy a két Békéscsabáról szerződtetett fiatal, Bohus Bence és Fodor Máté tanulmányi okokból minden bizonnyal felhagy a labdarúgással. Az egyetlen jó hír talán az, hogy a fiatal és ígéretes támadó, Varga Martin felépült, így rá már lehet számítani. Bármennyire is bő és egységes tehát a keret, nem nagyon várhatóak tömeges személycserék múlt héthez képest. Buchholcz mester mindenkitől elvárja, hogy megragadja az újabb (utolsó?) lehetőséget: a védők legyenek sokkal határozottabbak, s ne hang nélkül játsszák végig a meccset, a középpályások brusztoljanak többet, ahogy az korábban egyébként jellemző volt rájuk, a csatárok pedig használják ki végre a kínálkozó lehetőségeket! Ha így lesz, akkor nem lehet gond a győzelem kicsikarása szombaton.

A Tisza Volán SC Szeged várható kezdőcsapata: Dongó – Kormányos, Farkas, Pénzváltó, Buzási – Szélpál, Annus, Szilágyi, Beretka – Füle vagy Kazi, Rácz.

Így játszott a Nagykőrös a múlt héten:

Az NB III Alföld csoport 2. fordulójában: Monori SE – Nagykőrösi Kinizsi TL FC 4-1 (1-1). Nagykőrös: Fischer – Frank, Szabó, Rácz, Picikász, Petric, Hegedűs, Schrancz, Malik (Horváth), Tóth M. (Szebellédi), Szluka. Játékos-edző: Tóth Mihály.
A nagykőrösi gólszerző: Szluka.

Az NB III Alföld csoport állása:

# Név MSZ GY D V LG KG GK P
1. Várfürdő-Gyulai TFC 2 2 0 0 6 2 4 6
2. Dunaharaszti MTK 2 2 0 0 6 3 3 6
3. Üllő SE 2 2 0 0 3 1 2 6
4. Soroksár SC 2 1 1 0 6 1 5 4
5. Monori SE 2 1 1 0 5 2 3 4
6. Kecskeméti TE II. 2 1 1 0 2 1 1 4
7. Makó FC 2 0 2 0 3 3 0 2
8. Tököl VSK 2 0 1 1 2 3 -1 1
9. Hódmezővásárhely 2 0 1 1 1 2 -1 1
10. Vecsési FC 2 0 1 1 5 7 -2 1
11. Nagykőrősi Kinizsi 2 0 1 1 1 4 -3 1
12. Tisza Volán Szeged 2 0 1 1 1 6 -5 1
13. Mórahalom VSE 2 0 0 2 3 5 -2 0
14. FC Dabas 2 0 0 2 0 4 -4 0

A 3. forduló műsora:

Szeptember 1. (szombat) 16.30: Vecsési FC – Monori SE, Nagykőrösi Kinizsi TL FC – Tisza Volán SC Szeged, Soroksár SC – Üllő SE, Tököl VSK – Várfürdő-Gyulai Termál FC.
Szeptember 2. (vasárnap) 16.30: Hódmezővásárhelyi FC – Makó FC, FC Dabas – Mórahalom VSE, Kecskeméti TE II. – Dunaharaszti MTK.

Előző sztori

Friss és finom pikkelyesek a Mars téren + FOTÓK

Következő sztori

Hátország: hatot rúgott Bordányban a SZEOL-SZVSE-ifi