Sport

Labdarúgás: leütné a sötét lovat a rajton a Volán

Labdarúgás: leütné a sötét lovat a rajton a Volán

2012. augusztus 17., péntek
Labdarúgás: leütné a sötét lovat a rajton a Volán

A kék-feketék nyerni mennek Tökölre, mivel tudják, hogy idén a döntetlenek vajmi keveset érnek az NB III-ban.

Szombaton három Csongrád megyei csapat is idegenben kezdi meg szereplését a labdarúgó NB III Alföld csoportban. Az újonc Mórahalom az előző szezonban bronzérmes Gyulához, míg a Makó a Pest megyei bajnok Nagykőröshöz látogat, s bizony mindkét legénységnek alaposan fel kell kötnie az alsóneműt a rajton, ha ponttal, pontokkal akar gazdagodni. A nyáron negyedikként zárt Tisza Volán SC Szeged Tökölre utazik, mégpedig nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy ott folytatja, ahol júniusban abbahagyta, azaz vendégként is győzelmet arat.

Buchholcz Gábor

együttesének határozott célja, hogy az átszervezendő bajnokságot az első két hely valamelyikén fejezze be, tehát semmiképpen se legyen érintett a "lefelé" történő osztályozókban.

Online

Szombaton 17 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Tököl VSK - Tisza Volán SC Szeged NB III-as mérkőzésről.

"Megmondom őszintén, a Tököl egyelőre kicsit sötét ló számunkra, viszonylag kevés információval rendelkezünk arról, mi történt náluk a nyáron. A tavalyi szezon végére ők is felszálló ágba kerültek, a Kecskemét II. elleni 3-2-es sikerükkel hozzásegítettek bennünket a negyedik helyezéshez. Biztos, hogy igazi erőfelmérő lesz nekünk ez a meccs, ahol nyerni akarunk, mivel az egy pontok szinte semmit nem érnek idén, főleg így a sorozat elején" - mondta portálunknak a szegedi vezetőedző. (A mieinknek egyébként nem megy rosszul a Tököl ellen, hiszen tavaly ősszel idegenben 3-1-re, majd tavasszal odahaza 2-0-ra felül tudtak kerekedni a 2011-ben az NB III Alföld csoportban aranyat szerző Pest megyei riválison.) Buchholcz Gábor úgy fogalmazott, a nyári felkészüléssel kapcsolatban vegyesek az érzései. Amatőr együttes lévén sajnos sokszor foghíjas kerettel dolgoztak a Tisza-partiak, néha váratlanul estek be nyaralások, ennek következtében az edzőmérkőzéseken is "Janus-arcú" volt a gárda, sokszor éppen a keményebb ellenfelekkel szemben hiányoztak meghatározó emberek. A vereségeknél azonban emlékezetesebbek a szép diadalok: nemcsak a mumus KTE II.-t, de a Bács és Békés megyei bajnokot is simán fektették két vállra Rácz Dezsőék. Összességében azonban a nyaralások, sérülések, betegségek, munkahelyi elfoglaltságok miatt gyakorlatilag nem tudtak kétszer ugyanabban az összeállításban pályára lépni, így hiába adott már a mag az utóbbi idény(ek)ből, az újonnan igazolt labdarúgóknak nem volt könnyű beleszokni a Volán játékrendszereibe. Bár a nyáron két vezéregyéniség, a gólkirály

Faragó Bence

és

Kéri Tamás

is távozott, a mester szerint a csapatnak ugyanazt a támadásokra építő stílust kell játszania, mint korábban, azzal együtt, hogy az új fiúknak meg kell szokniuk az azzal járó feladatokat. Úgy fogalmazott, kicsit csalódott amiatt, hogy a többre hivatott Faragó Bence az osztrák ötödik osztályt választotta, ám reméli, minél hamarabb kinövi azt a szintet. A két eligazolt támadó szerepét, találatait pedig a többieknek kell átvenni, tehát fel kell nőniük a feladathoz. Szerencsére a nyitányra a belázasodott

Bohus Bence

és a térdproblémákkal bajlódó

Varga Martin

kivételével mindenki visszatért vagy felépült, így

Kormányos Kolos

,

Szilágyi Norbert

és

Buzási Péter

is, tehát van kiből válogatni. A jó rajt aranyat érhet, bármi áron tehát, de meg kell verni a Tökölt!

A Tisza Volán SC Szeged várható kezdőcsapata:

Dongó - Buzási, Farkas, Pénzváltó, Grünvald - Kormányos vagy Szélpál, Annus, Szilágyi, Beretka - Rácz, Harmos vagy Füle.

Nyári változások a Szeged keretében:

Távozott:

Faragó Bence (Krumbach SC, osztrák V. liga), Kéri Tamás (Szeged 2011), Vágó Levente (Veszprém FC), Czirják Tamás (Mórahalom VSE), Fülöp Csaba (Röszke SK?), Veréb Tamás (Csanádpalota FC), László Viktor (Szarvasi FC), Csányi Péter (Kiskundorozsmai ESK?), Lajkó Ádám (?), Dedovics Márk (FK 1899 Szeged?)

Érkezett:

Szélpál Tamás (DVSC), Puhalák Nimród (Hévíz), Bohus Bence (Békéscsaba UFC), Fodor Máté (Békéscsaba UFC), Harmos Zsolt (Anglia), Füle Mátyás (Anglia), Kazi László (Makó FC), Heredea Máté (SZEOL-Tisza Volán SC U19), Péter-Szabó Tamás (SZEOL-Tisza Volán SC U19), Varga Martin (SZEOL-Tisza Volán SC U19).

Emlékeztetőül a két fél legutóbbi meccsén (2012. március 24.):

Tisza Volán SC Szeged – Tököl VSK 2-0 (1-0).

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző, vezette: Czékus Sándor.

Szeged:

Dongó – Kormányos, Pénzváltó, Farkas, Grünvald – Kéri, Szilágyi (Vida 64′), Annus (Lajkó 85′), Beretka – Bozovic (Mucsi 77′), Faragó. Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Tököl:

Kóré – Telegdi, Guba, Polgár, Váradi, Balogh, Hacker, Riedl (Ancsák 69′), Palásti (Dohány 77′), Bobák (Atakishyyev 59′), Langó. Vezetőedző: Hollik István.

Gólszerzők:

Faragó 2 (38′, 58′)

Az NB III Alföld csoport 1. fordulójának műsora:

Augusztus 18. (szombat) 17.00:

Tököl VSK - Tisza Volán SC Szeged, Várfürdő-Gyulai Termál FC - Mórahalom VSE, Nagykőrösi Kinizsi TL FC - Makó FC, Vecsési FC - Dunaharaszti MTK, Soroksár SC - Monori SE.

Augusztus 19. (vasárnap) 17.00:

Hódmezővásárhelyi FC - Kecskeméti TE II., FC Dabas - Üllő SE.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.