Sport

Labdarúgás: Félórányi HFC-parádé Orosházán

Labdarúgás: Félórányi HFC-parádé Orosházán

2012. augusztus 2., csütörtök
Labdarúgás: Félórányi HFC-parádé Orosházán

A Hódmezővásárhelyi FC két felnőtt gárdája is edzőmérkőzésen mérhette le azt, hogy két és fél héttel a bajnoki rajt előtt hol tartanak a felkészülésben. Az NB III-asok magabiztos győzelmet arattak Orosházán, míg a megyei I. osztályra készülő második gárda váratlan vereséget szenvedett hazai pályán.

Már a találkozók előtt volt okuk az ünneplésre a vásárhelyieknek, hiszen a hétfőn megszületett

Horváth Zoltán

elnök

Dalma

nevű kislánya, míg kedden éjszaka az edző,

Szűcs Róbert

családja gyarapodott a harmadik fiú gyerekkel,

Hunorral

. A heti program azonban változtatás nélkül folytatódott. Az NB III-asok a Békés megyei I. osztály középcsapatának otthonában, Orosháza-Rákóczitelepen vendégszerepeltek. A találkozó első fél órájában szemre is rendkívül tetszetős, gyors és kombinatív játékkal a vásárhelyiek szinte szétszedték a Rákóczi-Vasas védekezését. A 10. percben

Boros Ádám

szöglet utáni fejesből szerzett vezetést a HFC-nek, majd a folytatásban a két újonnan igazolt játékos, a remekül játszó

Gazsó

és

Harangozó

-akitől egyébként a gólokat várják Vásárhelyen - is betalált. A félidő hajrájában a volt NB II-es labdarúgónak, Buzának sikerült szépíteni. Szünet után is a vásárhelyiek játszottak fölényben, de ekkor már érződött az elmúlt hetek kemény munkája, ami elsősorban a helyzetkihasználásban mutatkozott meg. Ebben a játékrészben

Hanyecz Bence

- aki a csapat nagy erőssége lehet - és a csabai kölcsönből visszatért

Szabó Márk

is betalált. A második félidőben helyzetek sokaságát hagyta ki a vásárhelyi együttes, ráadásul a játékvezető is "nagyon vigyázott" arra, hogy ne legyen túlontúl nagy a különbség.

Orosházi Rákóczi Vasas SE - Hódmezővásárhelyi FC 1-5 (1-3)

Orosháza:

Tóth K. - Debreceni, Dávid, Ludányi, Boros - Szabó Á., Gulyás R., Pardi, Buza - Lövei, Kánya. Csere: Lévai (kapus), Mazán, Fehér L., Németh G., Vidákovics, Elekes, Baranyai B. Edző: Polyák László.

HFC:

Kovács K. - Boros Á., Antal, Takács, Marton - Varga M., Juhász I. S., Hanyecz H., Gazsó - Hanyecz B., Harangozó. Csere: Gábor V. (kapus), Cernák, Mucsi D., Sipos, Klimaj K., Szabó M. Edző: Szűcs Róbert.

Góllövők:

Buza B., ill. Boros Á., Gazsó, Harangozó, Hanyecz B., Szabó M. Szűcs Róbert:

"Az első félóra játéka még nekem is tetszett, később már többet hibáztunk, de az lenne a baj, ha a fáradság nem ilyenkor jelentkezne. Amennyiben a helyzeteinket kihasználtujk volna, úgy kétszámjegyű is lehetett volna a rúgott goljaink száma."

A megyei I. osztályú bajnokságra hangoló vásárhelyi második gárda a megyei III. osztály megnyerésére készülő és ennek érdekében a nyáron alaposan beerősített Mártély gárdáját látta vendégül. A Tisza-partiak kispadján

Mészáros István

személyében új edző foglalt helyet, az eddig is többségében egykoron Vásárhelyen játszott labdarúgók alkotta játékoskerethez pedig

Fenesi Csaba, Mihály Lajos, Sági Ákos

és

Tódor Dániel

személyében újabbak csatlakoztak. A két csapat találkozója nem hozott feledhetetlen kilencven percet. Az első félidőben egy lesgyanús támadás végén a kapusról kiperdülő labdát Hegyi közelről kotorta a kapuba. A gólt követően több nagy helyzetet kihagytak a hazai fiatalok, amelyben nagy szerepet játszott a vendégek kapusa,

Király Krisztián

is. Szünet után mindkét oldalon adódtak lehetőségek, előbb az egyébként

Mártélyon

lakó

Brizik-Bodrogi István

egyenlített, de néhány perc után egy kapushibát kihasználva

Szabó Ákos

ismét vezetéshez juttatta a vendégeket. A hajrában ordító helyzeteket hibáztak el a vásárhelyiek és ahogyan az lenni szokott,

Sági Ákos

révén büntetett a Mártély.

Hódmezővásárhelyi FC II. - Mártély SK 1-3 (0-1)

HFC II.:

Vígh S. - Jesenszki, Tóth II. J., Forrai, Huszár - Varga A., Brizik-Bodrogi, Komán A. - Hanga, Papp D., Badi R. Csere: Nagyistván (kapus), Király D., Huszka, Badi J., Replyuk. Edző: Dezső Ferenc.

Mártély:

Király K. - Papp D., Szabó A., Barta, Arany Z. - Baranyi K., Borbás P., Kovács V., Miski - Kis L., Hegyi. Csere: Fenesi (kapus), Mihály L., Sági Á., Tódor, Szabó Á., Dencsi. Edző: Mészáros István.

Góllövők:

Brizik-Bodrogi I., ill. Hegyi, Szabó Á., Sági Á. Dezső Ferenc:

"Ólomlábakon mozogtunk, így még a kihagyhatatlant is sikerült kihagynunk."

Mészáros István:

"A találkozó előtt is elmondtam a játékosaimnak, hogy most még nem az eredmény a fontos. Sajnálom, hogy volt közülük olyan, aki túllépte a sportszerűség határait."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.