Sport

Különleges bemutatókat tartogat a szatymazi repülőnap + FOTÓK

Különleges bemutatókat tartogat a szatymazi repülőnap + FOTÓK

2012. augusztus 23., csütörtök
Különleges bemutatókat tartogat a szatymazi repülőnap + FOTÓK

Szeptember 9-én ismét várja a repülés szerelmeseit és az érdeklődőket a szatymazi repülőnap, melyet idén is összekötnek a hagyományos pörköltfőzőversennyel.

Immár ötödik alkalommal fogott össze az Alföld Repülőklub és Szatymaz, hogy megrendezze a hagyománnyá vált repülőnapot és a hozzákapcsolódó pörköltfőzőversenyt, a szervezők mindezek mellett, még a tavalyai, rendkívül sikeres rendezvénynél is különlegesebb programot ígérnek. "Építettünk egy kápolnát a reptéren, ennek a felszentelésével indul a rendezvény 9 órakor. Ezt követően, egymással párhuzamosan indul a modellezőbemutató, a pörköltfőzés és a gyermekeknek szánt egyéb programok is" - közölte a SZEGEDma.hu-val

Szabó Péter

főszervező és sportrepülő, aki tinédzser kora óta repül, s mára a hobbi életformává vált, hiszen vitorlázórepülő-válogatott kerettag, továbbá kisgépet és nagy utasszállítót egyaránt vezet - utóbbit az egyik hazai piacon jelenlévő vállalat pilótájaként. "3-4 féle sugárhajtóműves modellezőbemutató lesz, de lesznek mezőgazdasági és kisgépes bemutatórepülések, láthatunk ejtőernyős és siklóernyős, valamint autogiro-bemutatókat is. Az egyik főműsorszám a Román Sasok kötelékének előbb géppáros, majd négyes kötelékben végrehajtott műrepülése lesz, de elfogadta meghívásunkat

Veres Zoltán

műrepülővilágbajnok pilótánk is, aki látványos légishow-val készül. Meglepetésként pedig sor kerül egy különleges repülésre, ugyanis Veres Zoltán és a Román Sasok vezére gépet cserélnek és úgy mutatnak be programot" - ismertette a programot Szabó Péter.

Mint megtudtuk, a merevszárnyú gépek bemutatói között olyan tpusokat láthatnak a repülés szerelmesei, mint az elnyűhetetlen "Ancsa", vagyis az An-2, a csehszlovák Z–37 Čmelák, de lesz Piper Pony, Fokker IX ultralight, Samba, Sinus, Cessna-150 és Cessna-172, valamint igazi kuriózumként Ventus-2 CX gázturbinás vitorlázó-repülőgép is. További különlegességként a szervezők úgy tervezik, hogy hazánk egyetlen repképes Li-2 és Po-2 gépei is tiszteletüket teszik Szatymaz felett, előbbi csak a levegőben lesz látható, utóbbi azonban a talajon is. A bemutatók szüneteiben nem maradhat el a közönségrepültetés sem, e célból összesen hatfajta repülőgép várja a szállni vágyókat. Lehetőség lesz ejtőernyős ugrásra is, illetve további különleges lehetőségként utasműrepülésre egy oktatógéppel. A szatymazi repülőnapnak és pörköltfőzőversenynek a szatymazi repülőtér ad otthont szeptember 9-én reggel 9 órától. A rendezvényre - csakúgy mint korábban - ezúttal is ingyenes belépés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.