/

Két csecsemő is volt a határsértők között

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

19 határsértőt fogtak el a hajnali órákban a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség munkatársai Csongrád megyében – olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.

A kora hajnali órákban Tiszasziget külterületén észlelt a stabil hőkamera egy nagyobb csoportot, akik Magyarország felé tartottak. A helyszínre irányított rendőrök 7 afgánt, köztük két kislányt fogtak el, akik illegálisan lépték át a schengeni övezet határát.

Mivel a hőkép alapján egyértelmű volt, hogy nagyobb csoportról van szó, ezért az egyenruhások terepkutatásba kezdtek. Ennek eredményeként a Készenléti Rendőrség járőrei két órával később további 6 afgán állampolgárt fogtak el. Reggel egy szolgálaton kívüli rendőr helyezte magát szolgálatba Tiszasziget belterületén és igazoltatott egy férfit, akiről kiderült, hogy az illegális migránscsoport tagja. Mórahalom külterületén lakossági bejelentés alapján egy hat fős szíriai csoportot találtak a rendőrök, akik között két csecsemő is van.
Valamennyi határsértő ügyében idegenrendészeti eljárás indult – olvasható a közleményben.

Előző sztori

Kétórás várakozás Röszkén

Következő sztori

Ötnapos hőségriasztás Csongrád megyében