Közélet

Hetedhét ország rockzenéje a Rongy Kocsmában + FOTÓK

Hetedhét ország rockzenéje a Rongy Kocsmában + FOTÓK

2012. augusztus 31., péntek
Hetedhét ország rockzenéje a Rongy Kocsmában + FOTÓK

Kétnapos rockmaratonra várják az igényes zene kedvelőit a Rongy Kocsmába pénteken és szombaton. Hét országból tizenöt zenekar érkezik Szegedre, fellép többek között a bolgár Daily Noise Club, valamint a világhírű hard rock és blues-előadó, Lord Bishop is.

Alig egy héttel a Szegedi Ifjúsági Napokat követően ismét zenei kavalkád érkezik a városba: péntek este hat órától kétnapos rockfesztivál indul a Rongy Kocsmában. A Rock Circus ideje alatt hét ország tizenöt előadója szórakoztatja a közönséget a hard rock, blues, funky, soul és crossover stílusok üdítő keveredésével.

Pleskonics "Plesi" András

, a rockzene tudományának Tisza-parti enciklopédistája beszélt a rendezvényről péntek délután az IH Rendezvényközpontban. "A nagy fesztiválok rákfenéje, hogy az ember elveszik a stílusok, koncertek sokaságában. Itt lineáris módon érkeznek a fellépők, hogy az ember teljes egészében magába szívhassa a rock esszenciáját" - árulta el portáluknak Plesi.

Április után

ismét ellátogat városunkba a világhírű hard rock és blues-előadó,

Lord Bishop

, aki a szívébe zárta már a környéket, főként a csinos lányok miatt, valamint koncertet ad a hard rock and roll nyelvén zenélő Daily Noise Club is. A rengeteg világot járt öreg motoros mellett friss zenekarok is kiengedik a körmeiket: egy kis "hazai csemegeként" fellép a sándorfalvi Sun of a Beach is. Tribute zenekarokból sem lesz hiány: a szegedi Sabbath Szombat (Black Sabbath) mellett itt lesz a pesti székhelyű Guns ’N’ Destruction (Guns ’N’ Roses) és Fear La (Iron Maiden), valamint a

Jimi Hendrix

tiszteletére összeállt amerikai Electronic Haze is. "A világot bejárt Lord Bishop múltkori fellépése is nagy sikert aratott, emberbarát belépőkkel és igazi rockcsemegékkel szeretnénk biztosítani azt, hogy a hétvégén minél többen eljöjjenek" - emelte ki Pleskonics András. A kétnapos fesztivál megteremti a hangulatot a "Dr. Rock" néven is futó zenetörténész szeptember 12-én folytatódó klubjához is. Az IH Rendezvényközpontban Plesi minden szerdán vetítéssel és zenehallgatással egybekötött előadásokat tart a rock, blues és dzessz kedvelőinek, a jól ismert, klasszikus melódiák történetét és komponálóit bemutatva. Fiatalok és idősebbek egyaránt összegyűlnek ilyenkor, hogy elméleti szinten is foglalkozzanak az igényes muzsikákkal.

Helyszín:

Rongy Kocsma

Időpont:

augusztus 31. (péntek)- szeptember 1.(szombat).

Start:

18:00 óra

Belépő:

- Egy napra: 1000 Ft - Két napra: 1600 Ft

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.