Közélet

Hajókirándulás Szegedről Csongrádra és Magyarkanizsára

Hajókirándulás Szegedről Csongrádra és Magyarkanizsára

2012. augusztus 3., péntek
Hajókirándulás Szegedről Csongrádra és Magyarkanizsára

Több év kihagyás után újra menetrend szerinti sétahajó járatok indulnak a szegedi nemzetközi hajóállomásról, s a tervek szerint a Vajdaságba is szállítanak majd utasokat. A közeljövőben hosszabb kirándulásokat is szerveznek: augusztus 5-én például Csongrádra, a Körös-toroki Napokra, illetve augusztus 26-án Magyarkanizsára, az új kenyér ünnepségsorozatra.

Tarnai Gábor

, a Hajókirándulás.hu Kft. ügyvezetője, aki családi vállalkozásban működteti a céget, megállapodást kötött a MAHART-tal a szegedi kikötő használatáról. A 130 férőhelyes, harminc méter hosszú Danuvia hétköznap 15 és 17 órakor, hétvégén 11,13,15,17 órakor indul, a hajón várost bemutató idegenvezetés van. A napi sétajáratok mellett még ebben az évben Csongrádra és Magyarkanizsára is terveznek indítani járatot, mely jövőre Mindszenttel és Zentával bővül. Még folynak az egyeztetések a hatóságokkal. Augusztus 5-én a csongrádi Körös-toroki Napok rendezvény programjainak megtekintésére 6 óra 45 perckor indul hajó a Novotel Szálló alatti kikötőből, érkezés Csongrádra 13-14 óra között. Hazautazásra két lehetőség kínálkozik, amit jelentkezéskor közölni kell: aki akar, a vasárnap 20 órakor induló különjáratú busszal jöhet haza, aki viszont még egy napot maradna, az hétfőn térhet vissza hajóval, amely 9 órakor indul, és 15 órakor érkezik Szegedre. A szállást minden utas maga intézi.

A menettérti jegy ára 4800 Ft/fő, illetve 3-18 év között és 62 év felett 3600 Ft/fő, mely az autóbusz díját is tartalmazza. Hajójegy csak oda vagy vissza 3600, illetve 2400 Ft/fő. Jelentkezni az info@hajokirandulas.hu címen, vagy a kikötőben lehet. A hajón italokat tudnak vásárolni, de élelmiszert nem. A hajó személyzete kéri, az utasok hozzanak magukkal mindent, amire szükségük lehet, mert a hajó nem áll meg. WC és kézmosási lehetőség van, de sajnos csak az emeleten, így a mozgáskorlátozott utasok nem tudják ezen szolgáltatásokat igénybe venni. A csongrádi tartózkodás alatt a hajón senki és semmi nem maradhat. Augusztus 26-án, 06 órakor a Novotel Szálló alatti kikötőből reggel 6 órakor Magyarkanizsára indul hajó az ottani új kenyér ünnepségre, érkezés 9 óra körül. A Magyarkanizsai Napok rendezvény programjainak megtekintése után hazautazás 18 órakor, érkezés pedig 21 órakor. A program része egy rövid városnézés idegenvezetővel. Ebéd a vízparton több étteremben is megoldható a magyarországiaknál kedvezőbb áron. A menettérti jegy ára 3900 Ft/fő, illetve 3-18 év között és 62 év felett 3000 Ft/fő, családi jegy: 2 felnőtt 2-3 gyerekkel 9900 Ft. A járat mindenképpen indul, de kevés utas esetében a visszautazás autóbusszal történik. Jelentkezni a fenti címen lehet. A csongrádi hajóútra vonatkozó ismeretek, szabályok erre az útra is érvényesek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.