Fogathajtás: Lázár és a magyar csapat vezet a díjhajtás után + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hétszeres világbajnok Lázár Vilmos és a magyar csapat áll az élen a pénteki díjhajtás után a Fábiánsebestyénben vasárnapig tartó kettesfogathajtó Duna-Alpesi Kupán, amely egyben a magyar bajnoki döntő is.

A pénteki 30 induló közül a Magyar Lovasszövetség elnökeként is tevékenykedő Lázár bizonyult a legjobbnak 45,06 hibaponttal. Mögötte a magyar csapat két másik tagja, Margitai Sándor és ifjabb Nagy Tibor végzett a második és harmadik helyen, így triójuk nagy fölénnyel vezet Ausztria és Csehország előtt a csapatversenyben, amelynek eredményébe minden számban a hármasok két jobbik tagjának teljesítménye számít bele.

Legutóbb tíz éve, 2002-ben született magyar siker a Duna-Alpesi Kupán, akkor egyéniben Nyúl Zoltán, csapatban pedig Magyarország győzött.

A csütörtökön szereplő hajtók közül a legjobbnak bizonyuló Hódi Károly csak Lázártól és Margitaitól marad el, de az ő eredménye csak a magyar bajnokságba számít, a Duna-Alpesi Kupába nem.

A hét ország 45 fogatának részvételével zajló esemény, amelynek Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és Czene Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportpolitikáért felelős államtitkára a védnöke, szombaton a maratonhajtással folytatódik és vasárnap az akadályhajtással zárul.

Duna-Alpesi Kupa Nemzetközi Fogathajtó Verseny, állás a díjhajtás után:

Egyéni:
1. Lázár Vilmos 45,06 hibapont
2. Margitai Sándor 50,94
3. Hódi Károly 51,07
4. ifj. Nagy Tibor 51,48

Csapat:
1. Magyarország 96,00 hibapont
2. Ausztria 115,71
3. Csehország 123,14

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Garázdasággal gyanúsítják a szegedi közgyűlés egyik bizottsági elnökét

Következő sztori

Új távlövő rekordot állított fel Mónus József magyar íjász

Legutóbbi hasonló cikkek