Közélet

Fiatalokat vertek Nagyváradon, mert magyarul beszéltek

Fiatalokat vertek Nagyváradon, mert magyarul beszéltek

2012. augusztus 3., péntek
Fiatalokat vertek Nagyváradon, mert magyarul beszéltek

Nagyváradon két romániai magyar fiatalt bántalmaztak azért, mert magyarul beszéltek - írta pénteken a nagyváradi Erdon.ro hírportál.

Az incidens csütörtökre virradóra történt, amikor a két bántalmazott három román nemzetiségű társával együtt kosárlabdázott a várad-rogériuszi református templom mögötti sportpályán. Éjfél körül felbukkant egy tizenkét fős társaság - írta a portál -, de először úgy tűnt, hogy rövid szóváltás után továbbállnak. Amikor azonban a társaság leghangosabb tagja meghallotta a két magyar fiatalt anyanyelvükön beszélni, visszafordult, és kötekedni kezdett velük - állítják a bántalmazottak. Utóbbiak szerint "a támadó" azt mondta nekik, hogy Romániában beszéljenek románul, vagy költözzenek el onnan. A portál szerint kényszerítette őket arra, hogy mondják el a román himnuszt, ugyanakkor többször megrúgta, illetve megütötte őket egy fémből készült golfütővel. Az eset etnikai jellegét bizonyítja a portál szerint az is, hogy a három román fiatalt elengedték. A két bántalmazott fiatal négy napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett a törvényszéki orvostani jelentés szerint. A rendőrségen felolvasták a bántalmazottak számára a másik fél nyilatkozatát is. Ebben a támadók azt állították, hogy a magyarok voltak tizenöten, és ők csak öten, a golfütő is a magyaroké volt, és csak azért került hozzájuk, mert elvették tőlük, amikor a magyarok szerintük rájuk támadtak. Emellett azt állították, hogy a magyar fiatalok akarták elénekeltetni velük a magyar himnuszt - olvasható az erdon.ro hírportálon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.