Közélet

Ágotás gyerekeknek sütöttek palacsintát Szeged Szépei + FOTÓK

Ágotás gyerekeknek sütöttek palacsintát Szeged Szépei + FOTÓK

2012. augusztus 22., szerda
Ágotás gyerekeknek sütöttek palacsintát Szeged Szépei + FOTÓK

Hatvan Ágotás gyermeket és nevelőszülőket vendégeltek meg palacsintával, amit a Szeged Szépe lányai sütöttek a Port Royal étteremben. Az ízletes reggeli mellé ajándékcsomaggal is kedveskedtek a gyerekeknek a Printker Office Land jóvoltából.

Nagy volt a sürgés-forgás a Port Royal konyhájában, ahol a

Szeged Szépe

lányai megmutatták, nem csupán csinosak, de a konyhában is otthonosan mozognak.

Pászti Netti

nagyon örült, hogy segédkezhetett a gyerekek reggelijének elkészítésében. Mint elmondta, a főszakács megmutatta nekik, mennyi olajat kell a serpenyőbe tennünk, s miként tudjuk átfordítani a palacsintát a levegőben. Otthon is szokott palacsintát sütni a családnak

Juhász Fanni

, aki Tiszakécskéről utazott Szegedre csak a palacsintasütés kedvéért. Az öntöttvas serpenyő igaz nehezebb az átlagos háztartásokban fellelhető teflonbevonatúaknál, így a feldobása kicsit nehezebb volt számára.

Horváth Judit

két évvel ezelőtt volt a Szeged Szépe döntőse, de azóta is örömmel csatlakozik minden jótékonysági kezdeményezéshez. „Első alkalommal nem szokták kinézni belőlem az emberek, de nagyon szeretek sütni-főzni, de büszke vagyok főzőtudományomra, alig van olyan étel, amit ne tudnék elkészíteni” – mondta el portálunknak. Így a palacsinta sem lett volna kihívás a Judit számára, az azonban nehezítette a dolgát, hogy a főszakács nem engedte nekik, hogy bármiféle konyhai eszközt használjanak a palacsinta megfordításához. „Mindenképp szerettük volna megnézni, a konyhában vajon boldogulnak-e a lányok, hogy ne csak a szépségre helyezzük a hangsúlyt” – magyarázta Gera Gábor, a Szeged Szépe főszervezője, aki elégedett volt a lányok ügyességével. Hozzátette, az

Ágota Alapítványt

más csatornán keresztül is támogatták már, ezért döntöttek úgy, hogy az ő gyerekeiket és nevelőszülőket vendégelik meg ezúttal. A Port Royal éttermet keresték fel, akik örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez, még az alapanyagot is ők biztosították. „Nagyon hálásak vagyunk a közreműködésükért” – tette hozzá.

Az iskolakezdés közeledtével egy órarendet, ceruzát, radírt, vízfestéket és füzetet tartalmazó csomagot is kaptak az Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány gyerekei. „Mi már eddig is támogattuk az Ágota Alapítványt, mert hisszük, hogy a gyermekek támogatása befektetés a jövőbe. Most egy kis csomaggal járulunk hozzá a tanévkezdéshez” – tájékoztatott Varga Petra, a Printker Office Land Zrt. marketing munkatársa. Nevelőszülőként három gyermekről gondoskodik Gémesné Julianna. Mint elmondta, otthon nem tud annyi palacsintát sütni, ami el ne fogyna, nagyon imádják a gyerekek, sőt a lányok meg is tudják sütni. Az Ágota Alapítvány önkéntesétől, Hell Mónikától megtudtuk, a nevelőszülői hálózat mellett lakásotthonokból, illetve az alapítvány játszóházából érkeztek gyerekek az ízletes reggelire. „Mindig nagy öröm a srácok számára, ha el tudunk menni olyan helyekre, ahol meglepetés vár rájuk” – tette hozzá. A meglepetésreggeli jól sikerült, Orbán Károlynak is nagyon ízlett a palacsinta. A tizenhárom esztendős fiú portálunknak elmondta, múlt héten evett legutóbb palacsintát. A Szeged Szépe főszervezőjétől megtudtuk, a lányokat szombaton délután a SZIN-re kilátogatók is láthatják, ugyanis ők fogják bemutatni azokat a ruhakollekciókat, melyeket a SZIN pályázata keretében terveztek újrahasznosított anyagokból. Gera Gábortól megtudtuk azt is, hogy a Szeged Szépe verseny döntője december elsején lesz az IH Rendezvényközpontban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.