Sport

Vízilabda: ezúttal sem sikerült megfogni Montenegrót

Vízilabda: ezúttal sem sikerült megfogni Montenegrót

2012. július 8., vasárnap
Vízilabda: ezúttal sem sikerült megfogni Montenegrót

Nem tudott visszavágni a magyar férfi vízilabda-válogatott a montenegróiak legjobbjainak a Dublin Kupán azért a vereségért, amelyet a múlt heti, olaszországi torna döntőjében szenvedett el.

Az írországi nemzetközi torna szombat késő esti összecsapásán Kemény Dénes szövetségi kapitány olimpiai bajnoki címvédő együttese egy góllal maradt alul az Eb-ezüstérmes délszlávokkal szemben. A dublini mérkőzés - a nemzeti együttes honlapjának (

www.vlv.hu

) a helyszínről küldött beszámolója szerint -

Madaras Norbert

révén magyar góllal indult, majd egy újabb emberelőny végén

Varga Dénes

alakította 2-1-re az állást.

Hosnyánszky Norbert

távoli lökete után viszont két montenegrói találat következett, de

Kiss Gergely

tett róla, hogy a nagyszünetre 4-4-nél vonuljanak el a csapatok. A harmadik játékrészt montenegrói gól vezette be, de nem sokkal később már 6-5-ös magyar vezetést mutatott az eredményjelző Hosnyánszkynak és a szintén duplázó Kissnek köszönhetően. Maradt azonban idő rá, hogy az ellenfél egyenlítsen (6-6). A befejező nyolc percben az ugyancsak kétgólossá előlépett Madaras jóvoltából került vissza a vezetés (6-7). Aztán büntetőből lett egál, de az immár triplázó Madaras villámgyorsan válaszolt, sőt a hozzá hasonlatosan harmadszor is eredményes Hosnyánszky 9-7-re módosított a zárónegyed közepén. Innen is volt azonban visszaút a riválisnak, olyannyira, hogy visszavette a vezetést, így 10-9-re meg is nyerte a mérkőzést, amelynek több bírói ítélete is vitatható a beszámoló szerint. A két együttes a londoni olimpián ugyanabban a csoportban szerepel, s a pólós számla írországi „kiegyenlítése” már csak azért is jó lett volna, mert az év eleji, hollandiai Európa-bajnokság elődöntőjében is a montenegróiak törtek borsot a Kemény-fiúk orra alá. Akkor a hosszabbításban kerekedtek felül egy góllal, elütve ezzel a döntőbe jutástól a végül Eb-bronzérmes csapatot. Vasárnap 16.30 órától Horvátország válogatottjával találkozik a magyar csapat.

Dublin Kupa felkészülési férfi vízilabda-torna:

Magyarország - Montenegro 9-10 (2-1, 2-3, 2-2, 3-4)

A magyar gólszerzők:

Madaras, Hosnyánszky 3-3, Kiss G. 2, Varga Dé. 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.