Közélet

Végig négysávos lesz a Vásárhelyi Pál utca

Végig négysávos lesz a Vásárhelyi Pál utca

2012. július 23., hétfő
Végig négysávos lesz a Vásárhelyi Pál utca

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a közbeszerzés nyertese, a Colas Út Zrt. ma aláírta a Vásárhelyi Pál utca II. ütem komplex felújítására és a Rókus-móravárosi főgyűjtő csatorna megépítésére kiírt kivitelezési szerződést. Az idei év végére a Vásárhelyi Pál utca végig négy sávos lesz - olvasható a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. sajtóközleményében.

A közbeszerzési eljárást 2012 májusában indította el az Önkormányzat, melyet a Colas Út Zrt. nyert meg nettó 564 millió forintos ajánlatával négy induló közül. A Vásárhelyi Pál utca komplex felújítási munkáit és a Rókus-móravárosi főgyűjtő csatorna építési munkáit tartalmazó kivitelezési szerződést dr. Botka László polgármester és Zsiga György vezérigazgató írta alá. A beruházás két részből áll. A Vásárhelyi Pál utca felújítása uniós pályázatból valósul meg, melyhez az Európai Unió és a Magyar Állam 206,9 millió forintos támogatást nyújt, a főgyűjtő csatorna megépítése pedig a vízügyi építési alapból kerül finanszírozásra. A munkálatok a tervek szerint augusztustól decemberig tartanak majd. A felújítás részeként a Vásárhelyi Pál utcában kétszer két forgalmi sáv épül a Bakay N. utca és a Kenyérgyári út közötti szakaszon. Mindkét oldalon kerékpársáv és járda létesül, négy autóbuszmegálló épül utasváróval, és 20 db kerékpártámasz kihelyezésére is sor kerül. A Vásárhelyi Pál utca felújításának első ütemében elkészült főgyűjtő csatorna továbbépül a Kálvária sugárútig. A sugárúttól pedig ideiglenes nyomóvezeték épül a Sancer-tavi befogadóig. A fejlesztések eredményeként jelentős megnő a Vásárhelyi Pál utca áteresztőképessége, illetve nagymértékben javul a városrész belvízelvezése is - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.