Bulvár

Több mint 90 ezren lépték át a határt Röszkénél a hétvégén

Több mint 90 ezren lépték át a határt Röszkénél a hétvégén

2012. július 9., hétfő
Több mint 90 ezren lépték át a határt Röszkénél a hétvégén

A hétvégén több mint 90 ezren lépték át a határt Röszkénél; az utazók kétharmada az országból történő kilépésre választotta a Csongrád megyei átkelőt - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-t.

Szenti Szabolcs

elmondta: a legerősebb nap a szombat volt, akkor 25 ezren léptek át a határon Röszkénél. Az utazók között csak elvétve voltak magyarok - tette hozzá. Az erős forgalom a hétvégén többórás várakozást eredményezett a kilépőoldalon. Péntek délutántól vasárnap estig többször volt háromórás várakozási idő. Emiatt a rendőrség leterelte az M5-s autópálya határra tartó forgalmát Tompa irányába, a magyar és szerb utazóknak pedig Tiszaszigetet javasolta. Tiszaszigeten, a hétvégén, a ki- és a belépők száma megközelítette az ötezret. Szenti Szabolcs tájékoztatása szerint már megjelentek a Nyugat-Európába a munkahelyükre visszainduló utazók is, de a következő hetekben Röszkén továbbra is a kilépőforgalom lesz intenzív. Július végétől ez megfordul, és egyre többen lesznek azok, akik belépnek. Újabb torlódásra csütörtöktől számítanak, így útnak indulás előtt célszerű tájékozódni a határátkelők forgalmi helyzetéről – tette hozzá a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.