Közélet

Szépségverseny és strand az ÁGOTA XVI. országos táborában + FOTÓK

Szépségverseny és strand az ÁGOTA XVI. országos táborában + FOTÓK

2012. július 28., szombat
Szépségverseny és strand az ÁGOTA XVI. országos táborában + FOTÓK

Újra egy nagyon intenzív és élményprogramokban rendkívül gazdag időszakot élt meg az ÁGOTA-tábor közössége. A SZEGEDma.hu munkatársai is ellátogattak a gyerekekhez.

A gyermekek nagyon jól érezték magukat pénteken a strandon, csaknem egész nap pancsoltak és lubickoltak. De alig várták már az estét, hiszen következett az ÁGOTA-tábori szépségverseny, ahol szinte az összes gyermek indult, és szinte mindenki nyert is. Erre az alkalomra az ÁGOTA vezetősége többek közt a SZEGEDma.hu szerkesztőségét kérte fel a zsűri feladataira.

Pintér M. Lajos

, a portál főszerkesztője, aki egyben Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Ifjúsági és Sportbizottságának tagja is, látta el a zsűrielnöki feladatokat. A résztvevők a zsűri tagjai közt rajta kívül

Gémes Sándort

is nagy szeretettel üdvözölték. Szintén a zsűri soraiban jelent meg a tábor étkeztetője, mindenki

Laci bácsija

, akit munkatársaival együtt nagyon megszerettek a gyermekek. A vendégek közt és a zsűrizésben ugyancsak jelen voltak a Szeged-Tarján Polgárőr Egyesület tagjai is.

Horváth S. András, Püski Éva, Rákosiné Czira Judit, Maróti Julianna, Saja Lőrinc, Kőszegi Mátyás, Rákosi Viktor, Kovács Márk

– akiknek köszönetet is mondott a tábor vezetője,

Kothencz János

mindazért az önzetlen támogatásért, melyet a polgárőrség nyújtott a gyermekeknek.

A szépségverseny nagyon sok újszerű felismerést hozott a gyermekeknek. "Egyrészt a fiatalok közül többen először tapasztalhatták meg, hogy milyen érzés, amikor több százan nekik tapsolnak. Volt olyan gyermek, aki annyira meghatódott, hogy elsírta magát. Mindenki nagyon büszke volt magára, és az önbizalmuk is fejlődött. A tábor élménypedagógiai struktúrájában pont ez volt az egyik cél, hogy játékosan is képesek legyünk az önbizalmat fejleszteni" – meséli

Balogh Zsolt

, az ÁGOTA munkatársa. "Rendkívül színes és izgalmakkal teli napok várnak még ránk, hiszen hamarosan keresztül-kasul bebarangoljuk a Szegedi Vadasparkot, s szombaton szentmise várja a gyermekeket. Táborozóink nagyon szeretnek énekelni, és a munkatársakkal elbeszélgetni az Evangélium üzeneteiről" – így

Mitykó Judit

és

Mitykó András

, valamint

Balog Mária

és

Révai Gabriella

munkatársak, akik egyben az ÁGOTA közösségvezetői körének is tagjai többek közt. Sajnos a gyermekek már érzik, hogy hamarosan véget ér a tábor, ezért többen kérdezgetik, hogy nem lehetne-e tovább tartani. Fontos, hogy ilyenkor egyértelművé tegyék, mindezt a hétköznapokban az ÁGOTA Alapítvány az évközi munkaidőszakában tovább folytatja, és biztatja a gyermekeket, hogy az itt kapott megerősítéseket vegyék nagyon komolyan. Meglepetésként hamarosan megérkezik a tábor lakóihoz a nyári mikulás is, aki nagyon sok ajándékot hoz majd. Pénteken olyan hangulat volt az ÁGOTA közösségében, hogy ha valaki kívülről jön be ide, az egyszerűen egy más és jobb világban találhatja magát – mondták többen a vendégek közül. A témakiértékelő beszélgetések és terápiás jellegű csoportfoglalkozások tárházából ezúttal a bizalom fontosságával és a jövő lehetőségeivel foglalkoznak a szakemberek és a gyermekek. Az ÁGOTA-ban gyógyulnak a családból kiemelt gyermekek és fiatalok.

Az ÁGOTA köszönetet mond a Szegedi Ipari Szolgáltató Szakképző és Általános Iskola József Attila Tagintézményének munkatársainak és igazgatójának, Garami Istvánnak, a MOL Új Európa Alapítványának és a Ramirent Kft.-nek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.