Sport

Strandkézilabda: bronzért játszhatnak a magyar lányok

Strandkézilabda: bronzért játszhatnak a magyar lányok

2012. július 12., csütörtök
Strandkézilabda: bronzért játszhatnak a magyar lányok

Bravúros győzelemmel vívták ki Antal Jeniferék az elődöntőt az ománi strandkézilabda-világbajnokságon, azonban a középdöntő csoportmeccse után ott sem bírtak a dánokkal, így péntek este a bronzéremért játszhatnak.

Az NB I/B-s Szeged-Kiskundorozsma KSE korábbi edzője,

Farkas József

szövetségi kapitány vezette - a Dorozsmán kézilabdázó

Antal Jenifert

is soraiban tudó - magyar női strandkézilabda-válogatott a középdöntők során szerdán előbb kikapott a dánoktól, majd legyőzte Uruguay-t az ománi al-Muszanna sportvárosban zajló világbajnokságon. Ennek ellenére, bár két pontjával a középdöntő-csoport utolsó helyét foglalta el, ideális esetben az elődöntőbeli szereplést is kivívhatta az együttes, amennyiben legyőzi a horvátokat csütörtökön, s az uruk kikapnak a norvégoktól - előbbi bravúrszámba menő tettnek minősül, utóbbi papírforma. Ennek ellenére minden összejött, míg a másik meccsen a papírforma valóban érvényesült, addig a magyar lányok, bár az első félidőt 20-16-ra elvesztették a horvátokkal szemben, a másodikat 16-11-re nyerték, így szétlövés következett. Itt a mieink 8-5-re bizonyultak jobbak, így 2-1-es győzelemmel bejutottak az elődöntőbe. Csütörtök este a fináléért ismét a dánokkal kellett megmérkőzniük Farkas József tanítványainak, ám a skandinávok ismét nagy falatnak bizonyultak: előbb 18-14-re, majd 25-16-ra nyertek, így 2-0-val ők kerültek a döntőbe, míg a magyarok péntek este 19.40-től a bronzéremért csatázhatnak a címvédő norvégekkel, akiken a brazilok kerekedtek felül.

Női strandkézilabda-világbajnokság, Omán:

Középdöntő:

Dánia – Magyarország 2-0 (21-14, 23-18) Uruguay – Magyarország 0-2 (5-11, 13-15) Horvátország – Magyarország 1-2 (20-16, 11-16, 5-8)

Elődöntő:

Dánia – Magyarország 2-0 (18-14, 25-16)

A 3. helyért:

Magyarország - Norvégia

péntek 19.40 (helyi idő)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.