Bulvár

Román és cseh embercsempészek Ásotthalomnál

Román és cseh embercsempészek Ásotthalomnál

2012. július 26., csütörtök
Román és cseh embercsempészek Ásotthalomnál

Cseh és román embercsempész csoportot értek tetten a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség munkatársai mára virradó éjszaka.

A rendőrök éjfélkor Ásotthalom külterületén állítottak meg három autót, amelyek a zöldhatár irányából tartottak a mélység irányába. Elől egy francia rendszámú Audiban két román állampolgár ült, akik felvezették a mögöttük haladó két cseh autót. A Skodában és a BMW-ben összesen kilenc pakisztáni állampolgár rejtőzött, akik nem sokkal korábban illegálisan lépték át Magyarország államhatárát és a két cseh állampolgárságú sofőrrel Nyugat-Európába szerettek volna eljutni. A négy embercsempészt a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat, míg a kilenc pakisztáni határsértőt kitoloncolják Szerbiába. A reggeli órákban egy szolgálaton kívüli rendőr jelezte, hogy a Dorozsmai úton öt embert lát, akik vélhetően határsértők. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi és Migrációs Osztályának járőrei igazoltatták az öt afganisztáni férfit, akik valóban jogszerűtlenül tartózkodtak Magyarország területén, ezért ellenük idegenrendészeti eljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.