/

Ösztöndíjat alapított az SZTE GTK-n a Tisza Volán Zrt.

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A közlekedési cég azért állt a fakultás mellé, mert méltánytalannak tartja, hogy az 2012 őszétől nem kapott államilag támogatott alapképzési helyet.

Összesen negyven ösztöndíjjal várja majd szeptembertől az új, nappali alapképzéses hallgatókat a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara (SZTE GTK). Ezekre azért van különösen nagy szükség, mert az ősszel induló alapszakokon a fakultásnak nem jutott államilag támogatott hely. Megkezdődött az ezzel kapcsolatos szerződések aláírása, július 11-én a PROVICE Üzleti és Informatikai Szolgáltató és Tanácsadó Kft., július 17-én pedig a Scriptum Informatikai Zrt. és a Tisza Volán Zrt. is ösztöndíjakat alapított. A közlekedési társaság egy tehetséges, nehéz anyagi körülmények között élő közgazdászhallgatónak nyújt az önköltség összegével megegyező támogatást (szemeszterenként 180 ezer forintot) hét féléven keresztül.

Szeri István elnök-vezérigazgató (felső képünkön balra) döntésüket úgy indokolta: méltánytalannak tartják, hogy az SZTE GTK nem kapott államilag támogatott alapképzési helyet, ezért akartak és akarnak a rendelkezésükre álló eszközökkel a kar, illetve a tanulmányaikat itt folytatók mellé állni. „A támogatáson túl számukra az is fontos, hogy a fiatal diplomások egy részét vállalatunkhoz csábítsuk, hiszen nekünk a közlekedésmérnökök mellett elsősorban közgazdászokra van szükségünk. Jelenleg 17 olyan munkatársat foglalkoztatunk, aki az SZTE GTK-n szerezte oklevelét, s többen levelezőn is tanulnak. Nagyon elégedettek vagyunk az alma materrel, az itteni képzés színvonalával, illetve azzal, ahogy ezen a karon a fiatalok szocializálódnak. Ezért is biztosítunk minél több gyakorlati helyet a szegedi közgazdászhallgatóknak, illetve alapítottunk most ösztöndíjat” – így a Tisza Volán Zrt. első embere.

A szakember hozzáfűzte, cégük tervszerűen építkezik, ennek érdekében odafigyelnek arra, hogy évről évre fiatal diplomásokkal frissítsék rendszerüket. Aki igazán tehetséges, s bizonyít is, akár már a gyakorlati idejének leteltével ajánlatot kaphat. „A fizetési ranglétrán talán nem vagyunk olyan magasan, de egyéb kompetenciánk vonzóak lehetnek az ifjú családosoknak: az ingyenes utazásra gondolok például vagy a szociálpolitikai védőhálókra, melyeket vállalatunk saját erejéből biztosít. Bizonyára nem véletlen, hogy munkatársaink 91 százaléka a törzsgárdához tartozik, azaz legalább öt éve nálunk dolgozik. Ebben remek partnerek az SZTE GTK-n végzettek is, hiszen a kar miliőjének olyan kisugárzása, olyan szocializációs ereje van, mely nagyszerű alapot teremt a későbbiekben a munkahelyi hűséghez. Az arra alkalmasak előtt pedig nyitva az út, a vezetői utánpótlási rendszerben előbb-utóbb ki is választódnak közép- vagy felsővezetőnek” – ismertette a Szegeden oklevelet szerzett közgazdászok előtt álló lehetőségeket Szeri István.

Vilmányi Márton dékán (felső képünkön jobbra) felidézte: kar és a Tisza Volán Zrt. együttműködése hosszú múltra tekint vissza. Szeri István már a szegedi közgazdászképzés, majd az önálló fakultás megszületésénél is bábáskodott, azóta pedig folyamatosan segíti a GTK munkáját mind szakmai tanácsokkal, mind gyakorlati helyekkel. Nagy öröm számukra, hogy itt végzettek közül évről évre sokan kerülnek a Volánhoz.

Előző sztori

Jó Arcokat keres a SZEGEDma: Tanács Viktor

Következő sztori

Labdarúgás: a Ferroép veheti szárnyai alá a Mórahalmot, új fiúk is érkeznek