Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Kultúra

Nyerjen belépőket a Szegedi Várjátékok sztárprodukcióira!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A Szegedi Pinceszínház és a SZEGEDma.hu 5-5 páros belépőt sorsol ki a játékos kedvű kultúrabarátok között a Szegedi Várjátékok szombati, illetve vasárnapi szuperprodukciójára.

Fantasztikus előadásokat kínál a nagyérdeműnek július 14-ére, szombatra, valamint július 15-ére, vasárnapra a 10. Szegedi Várjátékok. A Várszínházi Esték felhőtlen szórakozást ígérnek a hétvége mindkét napján a várkertben. Portálunk jóvoltából 5-5 páros belépőt is nyerhetnek azok, akik velünk játszanak, s szeretnének eljutni valamelyik produkcióra.

Szombat: Mondod-e még a szót, szeretlek?

Szombaton 21 órakor kezdődik V. Kulcsár Ildikó és Gáspár András: Mondod-e még a szót, szeretlek? – párkapcsolati tréning egy ülésben című estje.

Mondod-e még a szót? Ismerjük még? Használjuk? Érezzük-e még? Merjük-e kimondani? „Szeretlek!” V. Kulcsár Ildikót elsősorban újságíróként ismerhetik az olvasók, most azonban az is kiderül, hogy az „Élet” és V. Kulcsár Ildikó egy szórakoztatóan igaz, színpadra szerzett estével is meg tudja lepni a tisztelt publikumot. Kádek Heny és Gáspár András remek játékával valamint a szerző „belebeszéléseivel” egy humoros, ironikus és szomorkás, cikkekből szerkesztett, zenés darabot élvezhet a közönség.

A szerző a következő sorokkal ajánlja figyelmükbe a különleges előadást. „Számtalan riport és interjúalany sorsából, és a saját népes családom hétköznapi vircsaftjaiból tanultam meg, hogy azokban a családokban gyakori vendég a boldogság, ahol nemcsak a saját hibáikon, tévedéseiken tudnak mosolyogni a felek, hanem megbocsátó humorral viszonyulnak a társuk hibáihoz, tévedéseihez is. Nem hirdetem a szüntelen zökkenőmentes boldogságot – ilyen nincs! –, de azt igen: nem törvényszerű, hogy a hétköznapok monotóniája felfalja a szerelmet. Csakhogy ehhez empátia, életkedv, önzetlenség, bölcs humor és önfegyelem kell. Mindez tanulható! Ezért ajánlom az előadást azoknak, akiknek gondjuk van (volt, lesz) a párkapcsolatukkal, és azoknak is, akik harmonikus kapcsolatban élnek (hogy elkerüljék a tipikus hibákat).”

Szereplők:
A Botcsinálta Professzor, interaktív: V. Kulcsár Ildikó
A Nő, Feleség meg egyebek: Kádek Heny
A Férfi, Férj, Szerető, Kisfiú: Gáspár András
Író: V. Kulcsár Ildikó
Rendező: Czeizel Gábor
Jelmez: Veréb Dia

Vasárnap: Női Furcsa Pár

Vasárnap 21 órai kezdettel Neil Simon: Női Furcsa Pár című, kétrészes színművét viszi színpadra a Száguldó Orfeum Színház. Nem csalás és nem ámítás, mert egy klasszikus Neil Simon-darabról van szó, amelyet Jack Lemon és Walter Matthau alakításával zárhattunk a szívünkbe. A szerző csavart a történeten egy nagyot, és megalkotta a női változatot. Nemre és korra való tekintet nélkül, mindannyian magunkra ismerhetünk ebben a fergeteges vígjátékban, amely Bencze Ilona kifogástalan rendezésében, természetesen egy New York-i lakásban játszódik, bár történhetne Párizsban vagy akár Budapesten is.

A két női főszereplő, Florence, az elhagyott feleség és Olive, a laza újságírónő szórakoztató és összeférhetetlen kettőse mintha egy tükröt állítana elénk, amely a nevetéstől állandóan kicsúszik a kezünkből. A négy barátnő kedves figyelmessége és huncutsága biztosítja, hogy a „családi légkör” állandóan mozgásban legyen, s amire aztán a két spanyol fivér teszi fel a koronát. Egy felejthetetlen játék, felejthetetlen alakításokkal, egy felejthetetlen este részeként!

Szereplők:
Florence: Hüvösvölgyi Ildikó
Olive: Ivancsics Ilona
Renee: Szilvássy Annamária
Sylvie: Farkasházi Réka / Szumelidisz Kriszti
Mickei: Bajza Viktoria
Vera: Balázs Andrea
Jesus: Bardóczy Attila
Manolo: Agárdi László
Rendező: Bencze Ilona

Játsszon velünk!

A két előadásra 5-5 páros belépőt sorsolunk ki azok között, akik helyesen felelnek az alábbi kérdésre.

Hányadik alkalommal rendezik meg a Szegedi Várjátékokat?

A, 5
B, 10
C, 20

A válaszokat a jatek@szegedma.hu e-mail címre várjuk július 11-e (szerda) 24 óráig a játékosok nevének és elérhetőségének (e-mail, telefon) megadásával. Arra is kérjük kedves játékosainkat, jelöljék meg, a szombati vagy vasárnapi előadáson vennének részt (esetleg adott esetben mindkettő érdekli őket)! A szerencsés nyerteseket csütörtökön értesítjük.

A játékosok jelen pályázatban való részvétellel automatikusan elfogadják a SZEGEDma.hu Nyereményjáték szabályzatát.

Tovább olvasom

Hírzóna

A rendszerváltást bemutató vándorkiállítás érkezett Vásárhelyre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A tárlat augusztus 24-ig tekinthető meg a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

Tovább olvasom

Hírzóna

Hipnotikus mozgás- és hangkoreográfiát láthatunk Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Augusztus 14-én, pénteken.

Tovább olvasom

Kultúra

Rocktörténeti tábort rendeznek Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A találkozón megemlékeznek az ötven éve rendezett Wight-szigeti Rockfesztiválról is.

Tovább olvasom

Aktuál