Közélet

Megkezdődött az önkéntes tartalékosok első alapkiképzése

Megkezdődött az önkéntes tartalékosok első alapkiképzése

2012. július 24., kedd
Megkezdődött az önkéntes tartalékosok első alapkiképzése

Megkezdődött az önkéntes műveleti tartalékos katonák első alapkiképzése kedden Szentendrén; már több mint 3000 önkéntes tartalékos van Magyarországon - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

A közlemény szerint a honvédség idén nyártól a felsőoktatási intézmények hallgatóit szólítja meg, hogy az önkéntes tartalékos állományt "friss erővel töltse fel". Ezt szolgálta a nyári fesztiválokon való megjelenése is. Az alapkiképzésen 46, többségében felsőfokú tanulmányokat folytató hallgató is részt vesz - fűzték hozzá. Közölték azt is: az alapkiképzés - amely öt hétig tart - elméleti és gyakorlati oktatásokból áll. A résztvevők először az alapvető honvédelmi, logisztikai, jogi, általános harcászati és tájékozódási ismereteket sajátítják el. A második héttől a közelharc, a lövészet és az alaki gyakorlatok következnek. Az önkéntes tartalékos rendszerrel kapcsolatban azt írták, hogy az idén erre a célra 1,2 milliárd forintot különített el a tárca, de ezt az összeget jövőre a tervek szerint majdnem megduplázzák, így már 2,1 milliárd áll majd rendelkezésre. A cél, hogy 2014-re 8 ezer önkéntes tartalékosa legyen a honvédségnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.