Labdarúgás: továbbra is az utánpótlásra épít a SZVSE felnőttcsapata

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kántor Ferenc legénysége július 17-én kezdi meg felkészülését az augusztus 18-án startoló megye I-es bajnokságra.

Kedden a Szegedi VSE felnőttegyüttese is belevág a nyári munkába, hiszen alig egy hónap, s útjára indul a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 2012/13-as szezonja. A klubok természetesen ilyenkor sem pihennek, a háttérben gőzerővel zajlik a játékosmozgás.

A SZVSE labdarúgó-szakosztályának vezetője a SZEGEDma.hu-nak azt mondta: hagyományaikhoz igazodva továbbra is az a céljuk, hogy elsősorban a saját utánpótlásra építik gárdájukat. “Jó úton haladunk, amit nemcsak az előző idényben szerzett hetedik helyezés igazol, hanem egyrészt az, hogy munkánkat TAO-támogatással ismerte el az MLSZ, másrészt pedig az, hogy labdarúgóink igen kapósak. Mindemellett profi szinten, ahol hatalmas pénzek mozognak, érthetőnek tartjuk a megkereséseket, egy amatőr ligában azonban elgondolkodtatónak véljük, hogy ki miért akar más csapatokba belenyúlkálni. Úgy látjuk, néhány helyen az építkezés helyett ide-oda kapkodás folyik, ami semmiképpen sem előremutató, hiszen sok további probléma gyökere lehet” – fogalmazott Sahin-Tóth Dezső.

Megtudtuk: a SZVSE igyekszik egyben tartani fiataljait, akik immár egy (újabb) esztendő tapasztalatával tarsolyukban küzdhetnének a megye élvonalában. A keretet a terveik szerint alulról töltik fel, azokkal a tehetségekkel, akik kiöregedtek az ifiből, valamint olyan reménységekkel, akik Szegeden folytatják felsőfokú tanulmányaikat. Örömteli, hogy mind a létesítmény, a pálya, mind a felszerelés vonatkozásában kiváló feltételeket tudnak biztosítani sportolóik számára a SZVSE-stadionban. Ezen a nyáron teljes felújításon esik át a centerpálya, kicsinosítják az öltözőket, s a SZVSE vezetésének ígérete szerint még az idén megépülhet a hátsó salakos területen a füves és a kisműfüves pálya TAO-támogatásból, valamint ősztől a tornatermet is rendbe teszik. A stadion egyébként a vasutasok mellett továbbra is az NB II-es Szeged 2011 otthonául szolgál majd, a kék-feketék is itt vívják találkozóikat.

“A felkészülésünk július 17-én indul. A jelenleg is zajló felújítási munkálatok miatt az első két hétben a felnőttek Kántor Ferenc vezetésével Gyálaréten fognak edzeni, míg az U19-es gárdák a Felső Tisza parton. Ha már az U19-et említem, természetesen szoros együttműködésben dolgozunk a SZEOL SC Kft.-vel, annak korosztályos együtteseivel, valamint az NB III-as Tisza Volán SC Szegeddel és a megye I. újoncával, az FK 1899 Szegeddel. Bár tudomásunk szerint sok játékosunkat megkeresték más egyesületek, bizakodóak vagyunk, s céljaink változatlanok. Járjuk tovább a megkezdett utat, mert hiszünk a kölcsönös előnyökön alapuló összefogásban, valamint az utánpótlás-nevelésben” – fejtette ki Sahin-Tóth Dezső.

A Szegedi VSE felkészüléséről természetesen idén nyáron is folyamatosan beszámolunk.

Default thumbnail
Előző sztori

Futballozz az élvonalban a SZEOL SC-vel!

Default thumbnail
Következő sztori

Banda Árpád a Telin TV Sportkoktéljában

Legutóbbi hasonló cikkek