Bulvár

Kutyás rendőrök fogtak el határsértőket

Kutyás rendőrök fogtak el határsértőket

2012. július 24., kedd
Kutyás rendőrök fogtak el határsértőket

Rendőrkutyával fogtak el határsértőket. Ketten a buszok között elbújva akartak Magyarországra szökni. Reggeli határrendészeti események Röszkéről - olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.

Reggel 6-kor a stabil hőkamra észlelte, hogy Röszke külterületén egy nagyobb csoport tart Magyarország irányába. Az ügyeletes a helyszínre irányította a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség kutyás járőreit és a Készenléti Rendőrség munkatársait. A terepkutatás során a kutyás rendőrök az erdős területen egy nagyobb csoportra lettek figyelmesek, akik a bokrok mögött próbáltak elrejtőzni. Az egyik határsértő, amikor meglátta az egyenruhásokat, azonnal futásnak eredt. A rendőrkutya utána indult és néhány méterrel később meg is állította. Az afgán határsértő próbált volna menekülni, de ekkora odaért a kutya vezetője is, aki megbilincselte a férfit. A rendőrök erről a helyszínről összesen 12 koszovói, afgán és pakisztáni illegális migránst állítottak elő, akik közül hárman még nem töltötték be a 18. életévüket. Nem sokkal később Röszke belterületén állítottak meg a rendőrök egy Renault Espace típusú járművet, amiben tízen - köztük öten a csomagtartóban - ültek. Mint kiderült, két szerb embercsempészről van szó, akik a nyolc török állampolgárt Ausztriába szerették volna eljuttatni. Ezzel egy időben a Készenléti Rendőrség járőrei a határvonal közelében elfogtak egy harmadik szerb férfit is, aki bevallotta, hogy a nyolc töröknek nyújtott segítséget a Magyarországra jutásban. Mindhárom embercsempész ellen őrizetbe vételük mellett büntetőeljárás indult. A reggeli váltáskor a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő rendőrök is elfogtak két koszovó férfit, akik az átkelőt megkerülve, a buszok között elrejtőzve szerettek volna illegálisan Magyarországra lépni. A rendőrök őket is kitoloncolják Szerbiába - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.