Kosárlabda: nevezett az NB I/A-ra az ABCOM-Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Miután veretlenül megnyerte az NB I/B-s, amatőr női kosárlabda-bajnokságot, majd osztályozón kivívta a feljutást is az élvonalba, az ABCOM-Szeged KE együttese leadta nevezését az A csoportba.

Mint a klub elnöke, Domokos Mihály elmondta, a nevezést leadták, ám tényleges indulásuk csak az anyagi és szakmai feltételek teljesülésével válik biztossá, azonban bízik benne, hogy városunknak a következő szezonban, egy év kihagyás után, újra élvonalbeli női kosárlabdacsapata lesz. Amennyiben ez nem jönne össze, akkor a csapat vállalja az újbóli másodosztályú indulást is, folytatva az elmúlt évi munkát, az utánpótlás további fejlődése érdekében. A gárda keretét illetően egyelőre nincs hír változásról, s a szakmai munkát pedig továbbra is Mészárosné Kovács Andrea tréningjeivel folytatja az egyesület.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége március 30-i döntésének értelmében a női NB I A csoportos bajnokság 2012-2013-as szezonjában 12 csapat fog szerepelni, majd a rákövetkező évadban ez a szám tízre csökken, miután a 10-12. helyezettek kiesnek, s az Amatőr Női Bajnokság győztese automatikusan feljut.

Default thumbnail
Előző sztori

Túlbecsülik egyes magyarországi csoportok arányát

Default thumbnail
Következő sztori

Nyerjen belépőket a Szegedi Várjátékok sztárprodukcióira!

Legutóbbi hasonló cikkek