Közélet

Kispiaccal gazdagodik Szentmihály, szabadidőparkkal Móraváros + VIDEÓ

Kispiaccal gazdagodik Szentmihály, szabadidőparkkal Móraváros + VIDEÓ

2012. július 17., kedd
Kispiaccal gazdagodik Szentmihály, szabadidőparkkal Móraváros + VIDEÓ

Augusztus 20-án adhatják át az új kispiacot és biciklitárolókat Szentmihályon. A városrész új főteret is kap majd. Móravároson pedig nagyszabású fejlesztés vette kezdetét.

Tombol a nyár, ez a szabadságok időszaka, ám nem minden szegedi önkormányzati képviselő használja ki külföldi utazásra, lazításra, feltöltődésre ezeket a heteket.

Nógrádi Tibor

választókörzetében éppen most gyorsultak fel a munkálatok, számos beruházással, fejlesztéssel teszik könnyebbé és sokszínűbbé a lakosság életét Móravároson, Szentmihályon és Kecskéstelepen is. Mindezekről a Telin TV-nek nyilatkozott a Fidesz-KDNP-s politikus. Elárulta: a hetekben végre zöld lámpát kapott a Móra Balázs Sport- és Szabadidőpark beruházása, következhet a megvalósítás szakasza, melynek végén nemcsak Móraváros, de egész Szeged egy valódi gyöngyszemmel lesz gazdagabb. "A forrásoldalt immár biztosan látjuk, a megfelelő összegek rendelkezésre állnak, most háztartásról háztartásra járom a környéket, s átbeszélem az emberekkel, pontosan mi is valósul meg, illetve milyen biztonsági intézkedésekre lesz szükség a Cserepes sori szegregátum közelsége miatt. Állami támogatásból végre felépülhet egy móravárosi kultúrház, ami eddig nagyon hiányzott, emellett pedig létesítünk egy sportkomplexumot füves labdarúgópályával, két műfüves kispályával és öltözővel, mely a tömegsport mellett az élsport rendelkezésére is állhat. A Sancer-tavakat valósi horgásztavakká varázsoljuk, illetve lehetőségünk nyílik egy szabadidőpark kialakítására sétálóutakkal, padokkal, növényekkel, bográcsozóhelyekkel, így a vízparton lehet majd sétálni, kikapcsolódni és sportolni is. A beruházást terveik szerint még 2014 előtt átadhatjuk" - árulta el a városatya. Kecskéstelepen május végén ültettek el 50 díszmeggyfát

(lásd fotónkon)

, a nyári hőségben komoly feladatot jelent ezek megvédése a hőségtől, ebben a helyiek is szerepet vállalhatnak. A tervek szerint az út másik oldalára jövő januárban kerül a másik 50 növény, s így később gyönyörű fasor fogadja majd a Röszke felől a megyeszékhelyre érkezőket. Nógrádi Tibor arról is beszámolt, hogy a rombolás után végre az építkezés következhet a körzet óvodájában is: bírja a kezelő NGSZ ígéretét, hogy a rendelkezésre álló 4,5 millió forintból augusztus végére állni fognak az új játékok az Újvidéki utcai intézmény udvarán. Szentmihály is jelentős fejlődés előtt áll. A képviselő beszámolt róla, hogy idén augusztus 20-ára elkészül a kispiac, illetve átadhatják a biciklitárolókat a buszmegálló szomszédságában, ahol a reggel munkába indulók biztonságos körülmények között hagyhatják a drótszamarat. Már négy-öt hónapja épül az új labdarúgópálya, a később sportcentrumi, melyet a füvesítés és a gyepszőnyeg megerősítését követően 2013. augusztus 20-án avathatnak fel. "Ezzel párhuzamosan a Petőfi utcán, a régi focipálya helyén megteremtjük a falu főterét szobrokkal, sétányokkal padokkal, növényzettel. 1500 négyzetméternyi burkolatot már sikerült is beszereznünk, ez a művelődési ház udvarán található. Jelenleg egyébként már a tervezési fázisban vagyunk, ezt követően foghatunk bele a megvalósításba" - fűzte hozzá.

Tekintse meg a Telin TV Nógrádi Tibor önkormányzati képviselővel készített interjúját (Szegedi Panoráma, 2012. július 13.)!

http://www.youtube.com/watch?v=xNyxo-p-UwE&feature=youtu.be

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.