Sport

Futsal: masszív kerettel készül a szezonra az UTC + FOTÓK

Futsal: masszív kerettel készül a szezonra az UTC + FOTÓK

2012. július 26., csütörtök
Futsal: masszív kerettel készül a szezonra az UTC + FOTÓK

Belevágott az edzésekbe az UTC Futsal Team NB I-es gárdája csütörtök este. Az újszegedi sportcsarnokban egyelőre foghíjas keretnek vezényelt tréninget Brinszky Adrián.

Brinszky Adrián

vezetőedző egyelőre nyolc főnek vezényelt edzést csütörtök este az újszegedi sportcsarnokban. Az átmozgatás után a régiek és a fekete-fehér mez újsütetű hordozói egymás elleni játékkal és közbeiktatott erőnléti gyakorlatokkal töltötték a tréninget. A keret ugyan foghíjas volt, ám a csapat annál masszívabb névsorral készül belevágni a futsal NB I 2012-2013. évi küzdelmeibe. Az első tréningen jelenlévők között számos új arcot fedeztünk fel:

Tombácz Róbert, Dürgő Péter, Hegyesi Zsolt

és

Pataki Sándor

- valamint a sérülten a kispadon ülő

Pöszmet Tamás

- mellett az SZTE EHÖK SE-től érkezett

Polczer Norbert

, az NB II-es Békéscsabai Előrétől az NB III-as Mórahalomba igazolt

Fülöp Tibor

,

Podonyi Norbert

, valamint utóbbival a Szeged 2011-től ugyancsak távozó

Gahwagi Nebil

is ott volt az UTC első tréningjén. Pöszmeten kívül

Bitó Attila

is sérüléssel bajlódik, valamint

Tóth Attila

és a Hódmezővásárhely NB III-as csapatától ugyancsak Mórahalomra igazoló

Domonkos Ferenc

is külön munkát végez.

Bullás Imre

edzés közben tért vissza szabadságáról, s állt be a többiek közé, míg az ugyancsak az SZTE EHÖK SE-től érkező Kalános János jelenleg még Bulgáriában nyaral.

Trucz Zsolt

és

Hernády Márk

, az UTC kezdetektől meglévő két fix kezdőembere is igazoltan volt távol, naqgypályás csapatuk, a Nagybaracska Híd SC Bács-Kiskun megyei bajnok csapatának focistáinak csütörtökön otthon volt edzése, de hétfőtől az UTC rendelkezésére állnak.

Mint Erhardt Szilárd technikai vezető beszámolt róla, a fenti, a Csongrád megyei futballbarátok füleinek igencsak jól csengő névsor mellett a gárda a Makóval is tárgyal Magyar György és Puskás Csaba szerepeltetéséről, illetve Cegléddel Koncz Zsolt játékáról. "Erősebb kerettel, az előző évinél is jobban szeretnénk szerepelni ebben a hosszú bajnokságban, ahol 32 bajnoki mérkőzést kell vívni, továbbá kupameccseket" - közölte a technikai vezető. "Hétfő csütörtök rendszerben edzünk, továbbá tervezünk felkészülési meccseket is. Hétfőn 19 órától egy minitorna keretében játszunk 2x20 perces futóórás meccseket a szabadkai és békéscsabai futsalosokkal - utóbbiaknál csapat alakult és az NB II-ben fognak indulni. Emellett tervezünk egy felkészülési meccset a Tolnával, de ők még nem jeleztek vissza az időpont kapcsán" - sorolta Erhardt Szilárd. Hozzátette: az osztrák bajnok Wiener Neustadt is bejelentkezett egy városnézéssel egybekötött edzőmérkőzésre, ám mivel az augusztus elején rajtoló UEFA Futsal Cup első selejtező körében játszanak, ez biztosan csúszni fog, de továbbjutásuk esetén valószínű, hogy augusztus közepén be tudják iktatni a programjukba a Tisza-parti túrát. Tőlük egyébként meghívást is kapott az UTC selejtezőmeccseik megtekintésére. Az utánpótlás kapcsán a sportvezető elmondta, az U17-es és U19-es csapat jövőhéten Kecskemétre utazik strandlabdarúgó bajnoki meccsre. Az U13 és az U11 kapcsán elhangzott, a Magyar Labdarúgó-szövetség kitolta augusztus 6-ra az eredetileg június 30-i határidejét a társasági adóból származó támogatások elbírálásának, így továbbra is kérdéses, hogy a két legkisebb korosztályban indít-e csapatot az újszegedi egyesület. Megtudtuk azt is, hogy az UTC tervei között szerepel a sziksóstói strandon egy strandfoci pálya létesítése a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-vel együttműködésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.