Közélet

Forgalomváltozás a Tisza Lajos körút Dugonics téri szakaszán

Forgalomváltozás a Tisza Lajos körút Dugonics téri szakaszán

2012. július 26., csütörtök
Forgalomváltozás a Tisza Lajos körút Dugonics téri szakaszán

Július 27-átől, péntektől megváltozik a gyalogos közlekedési rend a Dugonics tér Tisza Lajos körúti szakaszán. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2012. július 27-én péntektől közműmunkálatok miatt lezárják az eddigi gyalogosforgalomra kijelölt utcaszakaszt a Tisza Lajos körút Dugonics téri szakaszán, a betonkapu oldalán. A gyalogosokat a Tisza Lajos körút átellenes oldalára terelik. A Feketesas utca-Somogyi utca irány és a Kálvária sugárút-Somogyi utca útirány továbbra is használható lesz. A terelés előre láthatóan egy hónapig tart majd. A Dugonics tér és környéke rekonstrukciója a 2012-ig 70%-os európai uniós támogatással megvalósuló, 2,25 milliárd forint értékű Szeged Biopolisz Park Egyetemi városrész közterületeinek rehabilitációja projekt utolsó eleme. A projekt keretében már elkészült a Semmelweis utca és környéke felújítása. A Dugonics tér kivitelezési munkáit a SADE-Magyarország Mélyépítő Kft. végzi 730 millió forint értékben. A beruházás a Kárász utca folytatásával a gyalogos korzó kiterjesztését célozza gyalogos és kerékpáros felületek növelésével, új pihenő- és zöldterületek kialakításával. A rekonstrukcióval a meglévő vendéglátó egységek, üzletek, intézmények és az időszakos kitelepülések is kulturáltabb és élhetőbb környezetben folytathatják tevékenységüket. Teljes felületen újjáépül a Dugonics tér és az Árpád tér, illetve a Somogyi, Toldy, Eötvös és Apáthy utcák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.