/

Forgalomváltozás a Tisza Lajos körút Dugonics téri szakaszán

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Július 27-átől, péntektől megváltozik a gyalogos közlekedési rend a Dugonics tér Tisza Lajos körúti szakaszán. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2012. július 27-én péntektől közműmunkálatok miatt lezárják az eddigi gyalogosforgalomra kijelölt utcaszakaszt a Tisza Lajos körút Dugonics téri szakaszán, a betonkapu oldalán. A gyalogosokat a Tisza Lajos körút átellenes oldalára terelik. A Feketesas utca-Somogyi utca irány és a Kálvária sugárút-Somogyi utca útirány továbbra is használható lesz.
A terelés előre láthatóan egy hónapig tart majd.

A Dugonics tér és környéke rekonstrukciója a 2012-ig 70%-os európai uniós támogatással megvalósuló, 2,25 milliárd forint értékű Szeged Biopolisz Park Egyetemi városrész közterületeinek rehabilitációja projekt utolsó eleme. A projekt keretében már elkészült a Semmelweis utca és környéke felújítása. A Dugonics tér kivitelezési munkáit a SADE-Magyarország Mélyépítő Kft. végzi 730 millió forint értékben.

A beruházás a Kárász utca folytatásával a gyalogos korzó kiterjesztését célozza gyalogos és kerékpáros felületek növelésével, új pihenő- és zöldterületek kialakításával. A rekonstrukcióval a meglévő vendéglátó egységek, üzletek, intézmények és az időszakos kitelepülések is kulturáltabb és élhetőbb környezetben folytathatják tevékenységüket. Teljes felületen újjáépül a Dugonics tér és az Árpád tér, illetve a Somogyi, Toldy, Eötvös és Apáthy utcák.

Előző sztori

Pénteki programajánló: Parasztbecsület/Bajazzók és THEALTER + FOTÓK, VIDEÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Sisakokat és teherautókat kaptunk Németországtól

Legutóbbi hasonló cikkek